Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Община Бяла спечели още два проекта финансирани от Европейските фондове
Автор: Екип Varna24.bg 11:00 / 03.12.2012Коментари (0)305
На 27.11.2012 г. в София кметът на община Бяла Анастас Трендафилов и изпълнителният директор на ДФ "Земеделие" Румен Порожанов подписаха два договора за безвъзмездно финансиране на изготвени от общината проекти.

Първият договор №03/321/01287 е за ремонт, реконструкция и модернизация на Спортен комплекс "Черноморец" в град Бяла.
Проектът е на стойност 2 533 070 лв. и се финансира по Програма за развитие на селските райони 2007-2013 г., мярка 321 "Основни услуги за населението и икономиата в селските райони".

Общата цел на проекта е подобряване на достъпа на населението до спортни и свързаните със свободното време и отдиха услуги, чрез рехабилитация и модернизация на съществуващ Спортен комплекс "Черноморец".

Срокът за изпълнение на договора е 30 месеца.
По проекта ще се осъществи пълна рехабилитация на терена, ще бъдат изградени лекоатлетическа писта по периметъра на футболното игрище и помощни игрища за футбол, тенис, волейбол и баскетбол. Допълнително, съществуващите трибуни ще бъдат реконструирани, ще се изградят и нови. Над основните трибуни (сектор А) ще се построи метална козирка. Стадионът ще има модерна поливна система и нови електро- и осветителни инсталации. По периметъра на помощното игрище в северната част на терена ще се изгради висока метална ограда от сглобяеми елементи. Съществуващата външна ограда на спортния комплекс ще бъде подменена.

Ремонтът и модернизацията на Спортен комплекс "Черноморец" ще допринесат, не само за подобряване на достъпа на населението до спортни и свързаните със свободното време и отдиха услуги, но и до обогатяване на туристическия продукт.

Спортният комплекс "Черноморец" ще стимулира желанието сред младите хора и децата да спортуват и развиват различни видове спортни умения.

Комплексът ще осигури възможност за отдих в свободното време на жителите, гостите и туристите на община Бяла.

Също така спортният център ще бъде напълно достъпен и удобен за ползване и от хора с увреждания. По проекта са предвидени 22 броя места за хора с увреждания, както и закупуване на две специални платформи - подемници, за осигуряване на достъп до предвидените места.

Вторият договор №03/322/00760 е за подобряване средата на живот на населението на община Бяла чрез изграждане на улици в квартал "Бяла-Изток".

Проектът е на стойност 1 596 850 лв. и се финансира по Програма за развитие на селските райони 2007-2013 г., мярка 322 "Обновяване и развитие на населените места".
Крайната цел на проекта е да се подобри средата на живот на населението на град Бяла и общината като цяло, чрез изграждане на улици, дъждовна канализация, тротоари и улично осветление.

Срокът за изпълнение на проекта е 30 месеца.
Конкретни цели на проекта са играждането на 1172 метра улици в квартал "Бяла-изток". Улиците са както следва: "Хан Аспарух" с обща дължина 510 метра; "Петър I" - 159 метра; "Хан Омуртаг" - 122 метра; "Княз Борис I" - 148 метра; "Брегова" - 116 метра; "Хан Тервел" - 117 метра.

Изграждането на новите улици по проекта има важно значение за подобряване на уличната инфраструктура в града. Пряка полза от изпълнението на проекта ще имат гражданите на Бяла и посещаващите града туристи. Новите улици ще допринесат за промяна на облика на крайморската част и ще засилят инвестиционния интерес.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: