Специалистът коментира...

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:46 / 02.03.2008
675
Симеон Христов, помощник-треньор на отбора по футзал Одесос-Интерком груп

 

Започвам с апел към спортната общественост на Варна. В неделя нашите играят с фаворита Украйна, денят е част от серия почивни, нашите загубиха шансове за класиране, но играят с огромно желание и хъс и имат нужда от подкрепа. Всяка среща и всяка минута в тези мачове е важна за развитието на този спорт у нас и нашата подкрепа би била полезна на отбора ни.Именно поради това, мисля, че е задължително да сме с тях.

България-Израел
И двата отбора започнаха предпазливо със зонова защита пред вратарските си полета. Израелците го повториха от предния ден и отново бяха доста сигурни. Ние отново правихме смени на четворки, като този път отчетливо си пролича разликата между първата и втората ни такава. Тези, които трябваше да сменят основните, явно не успяха да заработят успешно, което ясно пролича особено в нападението. Като цяло имаше доста напрежение и мисля, че не успяхме да изострим играта. Нямаше достатъчен брой удари към израелската врата, а в тази тяхна раздвижена и прибрана защита, нямаше как да вкараме гол без тях. В моментите, когато станаха няколко контри, ги позабавихме, а при израелските такива умело се групирахме в защита. При така развиващия се мач бе важно кой ще вкара първи и за нещастие го сториха израелците в началото на втората част. С оглед на това пресиращата защита още от тяхното поле закъсня, което се видя впоследствие - при натискане в тяхното поле те лесно губеха топката. Инициативата беше наша, но противникът се бранеше умело и изчака момента си за втори гол. Много се забави и вкарването на пети полеви играч, след втория им гол загубихме около две минути от времето до края на мача, а той трябваше да влезе веднага при създалата се ситуация. Като цяло играхме доста добре и мисля, че линията, по която върви отбора, е в положителен аспект.

Украйна-Молдова
"Дербито на изтока" защити в пълна сила това твърдение. Определено битката, особено докато молдовците бяха свежи, беше безкомпромисна. Отдавня не бях виждал толкова твърди влизания и заряд на мач. Молдовците искаха на всяка цена да се докажат и доста усилия положиха в тази насока. Прибрани и стегнати, в началните минути даже имаха инициативата, постепенно класният украински тим започна да разиграва по-уверено и най важното почти всяка атака завършваше с удар по посока на противниковата врата. Отново както и вчера, техния противник беше до втория гол с настъпването на умората зачестиха грешките и Украйна се възползва от тях. Видяхме и няколко интересни заучени положения, както и перфектна индивидуална техника на част от играчите.

Източник: www.ole-bg.com


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).