Специалистът коментира...

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:13 / 04.03.2008
588
Симеон Христов, помощник-треньор на отбора по футзал Одесос-Интерком груп


България - Украйна

Потвърди се тезата ми, изказана по рано, че отборът ни върви в положителен аспект и с бавни стъпки нагоре. Браво на момчетата за всичко свършено от тях! Трудиха се без пестене, дадоха почти на 100% всичко от себе си и мисля, че се представиха добре. Мачът започнахме отлично. Без напрежение, с желание и търпение, страшно стегнато и чакайки удобни шансове за реализиране на гол. Прибрани в зонова защита, а когато правехме постепенна атака разигравахме сигурно и пробвахме удари. Определено украинците бяха без решения на тази постройка и почти не стигнаха до изострени ситуации пред нашата врата. Резултатът от това не закъсня и вкарахме два безответни гола, плод именно на това. Противникът се изнерви, натисна още повече, но националите ни бяха свежи и не допуснаха хора от противника да излязат на чисти стрелкови позииции. В края на полувремето имаше ситуация за директен червен картон на украинския вратар, съборил наш състезател останал сам срещу него. Мисля, че съдията адски се изложи при положение, че отсъди нарушението, а го маркира само с жълт картон. Втората част украинците смениха постепенното си нападение, като отвориха максимално двамата разиграващи и честа смяна на тези отпред. Заредиха се доста атаки с удар и прострелен пас, настъпи и умора в нашите редици, класата бавно започна да тежи в моментите, когато бързината на боравенето с топката беше от значение. Това, както и липсата на равностойни състезатели с качества при нас, доведе до загубата. В огромен аспект обаче това, което направихме, е положително.

Израел-Молдова
Мачът за евентуалното даващо квота второ място беше динамичен и с нужния заряд. Израелският щаб подходи тактически по-правилно, издърпа леко напред молдовската защита до централната част на терена и с два похвата в атака - така нареченият "паралел", правен от дясната страна на нападението, и индивидулен пробив на човек със силен ляв крак от ляво успя да вкара нужните голове за да се приберат и зачакат времето да работи за тях. Молдова опита доста неща в атака, но всичко завършваше с удари от доста далеч или с пресечени подавания от страна на противника им. Победата повече прилягаше на израелските футболисти и те я постигнаха със задружната и много тактически правилна игра.

В заключение искам да отбележа няколко факта. Ясно се видя, че желание и нужната концентрация в играчите ни има. Момчетата, всички аматьори, показаха качества. При нас липсва основата, навиците ни да се изграждат специализирано за футзала. Оказа влияние малкото на брой качествени срещи, нужни за постигането на класа. Независимо от всичко, в голяма част от срещите показахме доста стойностен футзал, надявам се всеки да е взел поуки и занапред да се гради върху постигнатото.

Източник: www.ole-bg.com


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).