Черно море-Е.ОН бие трудно Славия в София

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:31 / 04.03.2008
385
В много оспорван двубой отборът на Черно море-Е.ОН успя да се наложи като гост над Славия със 77-73, в мач от втората шестица на елитната баскетболна дивизия за мъже. Въпреки очакванията за лесен мач в София, варненци, които са на второ място във временното класиране на втора А-1, трябваше да се потрудят доста за победата. Домакините от своя страна така и не успяха да спечелят първия си мач за сезона, въпреки добрата си игра.
Срещата започна много нервно и двата отбора не успяха да зарадват зрителите в залата с висока резултатност през първата четвърт, завършила 16-10 в полза на гостите. Във втората част домакините заиграха по-организирано в нападение и успяха да я спечелят с 21-19, губейки само с 4 точки на полувремето (35-31). След почивката Славия отново показа много добра игра и намали разликата с още 2 точки до края на третата четвърт, печелейки и нея с 21-19.
Развоят на мача до момента накара младия отбор на Даниел Димитров да повярва във възможностите си и четвъртата част започна със сериозен домакински натиск довел до шест точки преднина за Славия в средата на частта. Варненци обаче не позволиха нещата да отидат по-далеч от това и с много добра организация в защита и нападение успяха да пречупят устрема на домакините и да измъкнат победата в края на мача.
Двубоят бе спечелен основно в подкошието, където играта контролираха Николай Колев и Александър Янев от състава на Черно море. И двамата завършиха с дабъл-дабъл, като Колев отбеляза 25 точки, овладявайки 14 борби, а Янев добави 21 точки и 15 борби. От състава на домакините двама играчи се опитваха да им се противопоставят - Вене Венев  отбеляза 14 точки и овладя 13 борби, а влезлият като резерва Владимир Николов добави 12 борби. Любомир Жечев и Йордан Янков също направиха добър мач, записвайки съответно 16 и 18 точки.
В следващия кръг Славия ще има още един шанс да запише победа срещу отбора на Спартак МВР, а Черно море-2 играе с Алвина във Варна.

Източник: bulgarianbasket.com


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).