Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (2)
Алвина загуби важното гостуване на Сливен с 2 точки
Автор: Екип Varna24.bg 13:34 / 04.03.2008Коментари (0)599
© Ole-bg.com
Отборът на Сливен победи Алвина в битка за второто място, което осигурява място в плейофната схема на първенството при мъжете по баскетбол. След като почти сигурно Дунав 2007 ще спечели първото място, а вторият отбор на Черно море няма право на участие в плейофите става ясно, че за това второ плейофно място битка ще водят Сливен и Алвина. В много интересен, драматичен и оспорван двубой сливналии спечелиха с 80-78 след продължение.
Двата отбора бяха абсолютно равностойни през първото полувреме. Зрителите станаха свидетели на интересни моменти. Ту единия повеждаше, ту другия и така интригата беше голяма. След първата част гостите водеха със 17-16, а пък през втората се получи същият резултат, но в полза на домакините. Така на полувремето двата отбора бяха равни 33-33.

Едва след почивката настъпиха малко по-силни моменти за единия или другия отбор. Първо домакините от Сливен играха по-силно в третата част. Подкрепяни от публиката в залата те изиграха добри минути в защита с натрупаха преднина от 7 точки след края й.

В последната четвърт обаче нещата се промениха. Варненци се поокопитиха и на свой ред започнаха да играят доста добре в нападение. Това веднага се отрази и те започнаха да стопяват пасива си. Две секунди преди края Сливен водеше със 69-66, но Юри Казасов от Алвина бе фаулиран от зоната за три точки и успя да вкара всичките наказателни удари и изравни резултата.

Стигна се петминутно продължение, което отново беше интересно и драматично, като победителят не бе ясен до самия край. Все пак домакините показаха по-здрави нерви и успяха да измъкнат срещата с две точки и така да запишат трета победа. Те победиха с точка повече, отколкото загубиха във Варна и така ако двата отбора имат еднакъв брой точки Сливен ще се класира на по-предно място.

Димитър Георгиев бе най-резултатен за домакините с 24 точки, а освен това той добави 6 борби и 5 асистенции. Лорънс Шарет вкара 4 тройки за общо 16 точки.

За Алвина Николай Балев остана с 21 точки и 9 борби (4 от тях в нападение).



Източник: bulgarianbasket.com







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Стефанос Циципас: Григор Димитров за президент на Европейския съюз
Пет българки ще стартират от основната схема на международен тенис турнир във Варна
Съставите на Спартак Варна и Черно море
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: