Алвина загуби важното гостуване на Сливен с 2 точки

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:34 / 04.03.2008
599
Отборът на Сливен победи Алвина в битка за второто място, което осигурява място в плейофната схема на първенството при мъжете по баскетбол. След като почти сигурно Дунав 2007 ще спечели първото място, а вторият отбор на Черно море няма право на участие в плейофите става ясно, че за това второ плейофно място битка ще водят Сливен и Алвина. В много интересен, драматичен и оспорван двубой сливналии спечелиха с 80-78 след продължение.
Двата отбора бяха абсолютно равностойни през първото полувреме. Зрителите станаха свидетели на интересни моменти. Ту единия повеждаше, ту другия и така интригата беше голяма. След първата част гостите водеха със 17-16, а пък през втората се получи същият резултат, но в полза на домакините. Така на полувремето двата отбора бяха равни 33-33.

Едва след почивката настъпиха малко по-силни моменти за единия или другия отбор. Първо домакините от Сливен играха по-силно в третата част. Подкрепяни от публиката в залата те изиграха добри минути в защита с натрупаха преднина от 7 точки след края й.

В последната четвърт обаче нещата се промениха. Варненци се поокопитиха и на свой ред започнаха да играят доста добре в нападение. Това веднага се отрази и те започнаха да стопяват пасива си. Две секунди преди края Сливен водеше със 69-66, но Юри Казасов от Алвина бе фаулиран от зоната за три точки и успя да вкара всичките наказателни удари и изравни резултата.

Стигна се петминутно продължение, което отново беше интересно и драматично, като победителят не бе ясен до самия край. Все пак домакините показаха по-здрави нерви и успяха да измъкнат срещата с две точки и така да запишат трета победа. Те победиха с точка повече, отколкото загубиха във Варна и така ако двата отбора имат еднакъв брой точки Сливен ще се класира на по-предно място.

Димитър Георгиев бе най-резултатен за домакините с 24 точки, а освен това той добави 6 борби и 5 асистенции. Лорънс Шарет вкара 4 тройки за общо 16 точки.

За Алвина Николай Балев остана с 21 точки и 9 борби (4 от тях в нападение).



Източник: bulgarianbasket.com


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).