Варненски състезатели станаха държавни вицешампиони по бридж

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:59 / 05.03.2008
559
В решителния сблъсък Прима Билд отстъпи на Куантум (София), в който има трима европървенци

Отборът Прима Билд (Старо Оряхово), в който играят варненците Атанас Иванов, Тони Иванов, Стелияна Иванова, Андон Андонов, Илко Попов и столичанинът Огнян Йочев зае второ място в държавното първенство. Във всички квалификации до финала съставът беше все първи, с най-добри класирания. Но по правилата на нокаут системата всичко се реши в директен сблъсък със софиянци. Прима Билд водеха след 2 сегмента (по 16 разигравания), но загубиха с много третия, което позволи на Куантум да обърне мача. В столичния тим играят трима еврошампиони - Росен Дунев, Юли Стефанов, Виктор Аронов, както и известният варненски състезател Иван Нанев.
Преди финала на отборното първенство се проведе републиканското на двойки. В него първенци са Юли Стефанов и Виктор Аронов, варненци останаха съответно на 7-о (Атанас Иванов, Тони Иванов) и 8-о (Стелияна Иванова и Огнян Йочев) място. Успешно се представи смесената варненска двойка Светла Ненова и Стефан Георгиев, които играха финал в този шампионат.
На 21 март има квалификации за националния отбор, в който варненци са фаворити. "Вече се страхуват от нас", лаконичен бе Илко Попов, който намекна, че съставът може да бъде доминиран (отново!) от състезатели на морската столица.



Източник: Борис Проданов


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).