Черно море мачка в баскет дерби, Алексиев с неприятна контузия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:28 / 06.03.2008
1093
В поредното баскетболно дерби отборът  на Черно море-Еврохолд победи Спартак (Плевен) с 80:70. В препълнената зала "Христо Борисов" във Варна "моряците" надделяха над плевенчани с добрата си игра. Още от самото начало на срещата варненци поведоха в резултата с 16:4 след перфектна игра на Симеон Ценов и запазиха преднината си до края на частта. Броени секунди преди края на първите 10 минути много неприятна контузия в ребрата получи гардът на Черно море Пламен Алексиев, който веднага напусна залата със силни болки. След това варненци заиграха още по-силно и след добри взаимодействия между Владимир Маринов-Елвиса и Бгодан Боев разликата скочи на 16 точки в полза на домакините. Плевенчани намалиха бързо пасива си до 2 точки, но Брайс Шелдън даде аванс от 5 точки 1 секунда преди края на вторите 10 минути.
След почивката отново светлината падна върху Елвиса и Богдан Боев, които много раздвижиха нападението на "моряците" и дадоха по-солидна преднина за своя тим. В началото на заключителната част над всички беше плеймейкърът на Черно море Тод Галоуей, който вдигна публиката на крака с добрите си отигравания.
За Черно море най-резултатен беше Аугустинас Витас с 19 точки, Богдан Боев наниза 16, а Симеон Ценов и Брайс Шелдън добавиха по 13 за победата на своя тим. За Спартак с 21 точки се отличи дежурният топреализатор Хрисимир Димитров, а Божо Барач вкара 17.


Източник: Мая Димитрова


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).