3 тима от Варна атакуват полуфиналите във футзала

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:21 / 07.03.2008
754
Три отбора от Варна ще играят през уикенда четвъртфиналните си срещи от държавното първенство на България по футзал.

Шампионът МФК Варна излиза срещу Академика Микс (Сф), МАГ среща пловдивския Векта, а Одесос-Интерком груп се изправя срещу вицепървенеца от Надин.

В плейофната серия се играе до две победи от три мача. Първите двубои са утре, в неделя сутринта са вторите, а евентуалните трети - отново в неделя, но следобед. Всички срещи са в Габрово.

"За съжаление имаме проблеми с контузии. Даниел Калчев е под въпрос, с травми са също Влади Гочев и Виктор Викторов. Тяхните контузии се получиха в мачовете на наионалния отбор във Варна. Но няма как - трябва да стиснат зъби. Иначе Академика завърши на осмо място в редовния сезон, но в плейофите всеки се хвърля за победа, защото това е последния му шанс. Нашата единствена цел е златото и затова гоним победа във всеки мач", коментира за "Позвънете Новини" наставникът на шампионите Венко Иванов.

Даниел Калчев, който освен, че се състезава за МФК Варна, е и треньор на МАГ, също има проблеми с травми в своя тим. "В нашия състав твърдо аут са Явор Софрониев и Левент Казаков. Всички други момчета обаче са на линия. Векта е труден съперник за нас. През редовния сезон паднахме с 3:4 от тях, въпреки че на три пъти повеждахме. Тогава изтървахме и пет дълги дузпи. Сега обаче мисля, че момчетата ще се справят и ще продължим до полуфинал. Целта ни е минимум бронзов медал. Ще преценяваме на място дали ще играя за МФК Варна, тъй като имам травма, заради която пропуснах последните два мача на националния тим", обясни Калчев.

Най-сериозни са проблемите с контузии в състава на Одесос-Интерком груп. "Павел Павлов има много малък шанс да играе, а ако това стане, ще трябва да е на инжекции. Йордан Русев и Павел Адамов твърдо отпаднаха от групата. Така сме само осем полеви играчи, в които смятам и Павел Павлов. Може и аз да не играя и за първия мач съществува опасност да сме само шест полеви играчи", обясни играещият помощник-треньор на тима Симеон Христов.

"Надяваме се да продължим, но за това ще ни трябва и късмет. В крайна сметка играем с отбор с четирима национали. Те са финалисти миналата година и са фаворити. Пожелавам си съдийството да е обективно", каза още Христов.

Източник: Александър Дечев, в-к Позвънете Новини


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).