Херо: Напълно реален резултат. Липсва ни класа при контрите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:12 / 08.03.2008
449
Димитър Димитров-Херо, старши треньор на Черноморец (Бургас):

На фона на показаното, съвсем заслужен резултат. Бих казал, че поделихме надмощието - по едно полувреме си разделихме двата отбора. Ние имаме много проблеми. Знаете, че пет-шест основни футболисти не играха в нашия отбор. Освен това влязоха хора, които са с нарушена подготовка - почти през целия подготвителен период не са тренирали нормално. Това осезаемо се почувства основно през второто полувреме. При нас проблемите не са само това. Липсва ни класа, защото ако имахме класа щяхме да реализираме при тези контраатаки през второто полувреме. Знаехме, че в Спартак има напрежение, защото тимът трябваше на всяка цена да бие. Те спечелиха точката най-вече заради характера си. Започнаха да центрират почти от всяка позиция, вложиха много борба и хъс, което пречупи нашите футболисти. Така се получи и голът. За пореден път допуснахме гол от статично положение. Аз не съм правил точна статистика, но от 19 попадения, които са ни вкарали, около 11-12 са от фаул или корнер. Така стана и днес. Това говори за липса на концентрация в дадени моменти. Пробвали сме различни схеми - и с персонално покритие, и със зоново покритие, и смесен вариант, но не става. Явно е сериозен проблем при нас.

Като новаци нашата цел бе да се утвърдим в групата. Нормално е. Ние почти с този отбор влязохме и в „Б"  и в „А" група, правили сме съвсем леки козметични корекции. Исках драстични промени като селекция и възможности, но поради различни причини това не стана. Търсим варианти. Мисля, че с този потенциал трудно можем да говорим за някакви сериозни цели. Това го осъзнавам и го знам. Но нашата цел е да играем добър футбол и да върнем хората по трибуните, защото в Бургас в последните години има невероятен отлив от страна на феновете. На фона на резултатите до този момент постигаме целта. Но мен лично не ме задоволява това нещо. Аз искам по-нагоре да сме. По неприятна подготовка никога не сме имали. Около 7-8 основни футболисти получиха много тежки контузии по време на контролите, които нарушиха баланса на състава. Сега берем плодовете от тази нарушена подготовка".

Заради дълъг разговор с ръководството и футболистите в съблекалнята на отбора пък наставникът на Спартак Атанас Атанасов не се появи на пресконференцията около половин час след приключването на срещата и всички журналисти напуснаха барчето на клубния стадион, където наставтниците застават пред микрофоните.

Източник: www.ole-bg.com


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).