ФИФА разследва нов мач на националите ни

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:02 / 24.12.2012
580
Световната футболна централа (ФИФА) разследва мач на националния отбор на България, съобщи БТВ. Става дума за контролата на националите с отбора на Южна Африка преди финалите на Световното първенство през 2010 година, завършила 1:1. 

Представители на Южноафриканската футболна федерация (САФА) най-вероятно са участвали в манипулация на контролата с България, с цел подобряване на мястото на отбора на Южна Африка в ранглистата на ФИФА, се посочва в доклад на световната централа по случая.

Заради скандала Федерацията на Южна Африка може да бъде извадена от международния футбол, ако вината й бъде доказана. САФА в понеделник замрази правата на президента си Кирстен Нематандани и още четири високопоставени служители заради разследването.

Петте контроли на страната преди Мондиал 2010, една от които срещу България "са били нагласени вероятно с цел подновяване на мястото на Южна Африка в ранглистата на ФИФА", твърди докладът. Отборът на Южна Африка спечели всички приятелски мачове, без този срещу България, завършил 1:1. Срещите са били манипулирани с платени съдии, които са били намерени от известния в уговарянето на мачове сингапурец Уилсън Раж Перумал. Подозрението е, че той е действал именно в съдружие с обвинените служители на федерацията.



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).