ТВ 7 взима "А" група за дълго?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:40 / 29.12.2012
839
Шампионатът на "А" футболната група отново е на път да смени своя дом в ефира. След като 10 кръга мачовете се играха "на тъмно", на практика премиерът Бойко Борисов подари на България вечното дерби ЦСКА - Левски (1:0). Започнаха мачове по ТВ 7. Спряха и тръгнаха по... ТВ+. Настана драма - разгледани ли са всички оферти, най-добрата ли е избрана, взел ли е някой пари под масата?

В дните преди Нова година бе на път да стане ново разместване на телевизионните пластове. Заговори се, че ТВ 7 ще подпише мащабен договор, според който каналът взема правата за 3 години и половина. Толкова дългосрочен контракт не е имало, откакто някогашната Про.бг купи за 5 г. "А" група срещу невижданите за днешната криза 55 млн. лв. Впоследствие се разбра, че контрактът е бил за 2 плюс 3 сезона и опцията за удължаване не се използва.

Не е ясно за какви пари клубовете са готови да приемат офертата на ТВ 7. И също не се знае дали в нея не е включена клауза сублиценз за мачове и по БНТ. Не е изключено и ТВ+ да пожелае неустойка за евентуалното прекратяване на договора, изтичащ в края на сезона.

През миналата футболна година мачовете вървяха по БНТ и ТВ7. Завърши се със скандал - БНТ трябваше да дава мача за титлата Лудогорец - ЦСКА (1:0), но заради неуредени сметки загуби ексклузивните си права.

Източник: "Труд"


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).