Варненски полуфинал в държавното по футзал

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:44 / 10.03.2008
651
Варненски отбор със сигурност ще играе на финал в държавното първенство по футзал на България, стана ясно след 1/4-финалите, които се играха през уикенда в Габрово. В тях се пуснаха три тима от морската столица, като два от тях - шампионът МФК Варна и МАГ, победиха своите съперници и по волята на жребия ще се изправят един срещу друг за място на финала. Мачовете между двата тима са на 15 и 16 март в зала "Владислав" на морската столица. Другият полуфинал противопоставя Плазма (Пд) и Надин (Сф), който отстрани изключително драматично варненския Одесос-Интерком груп.
МФК Варна, където старши треньор е Венко Иванов, продължава напред най-лесно, тъй като не му се наложи да играе трети мач след 2:1 и 8:3 над Академика Микс (София). "Доволен съм. В първия мач бихме минимално, тъй като не си вкарвахме положенията. Имахме и проблеми с контузии и се надявам момчетата да се възстановят до двубоите с МАГ. Гледайки останалите тимове в Габрово смятам, че всички вече са с изравнени сили. Няма някой, който, както преди, да изпъква с две класи над останалите. Яд ме е, че третият варненски тим Одесос не продължи", коментира за "Позвънете Новини" Венко Иванов.
МАГ победи в първия си мач Векта (Пд) с 3:0, но отстъпи след това с 3:4. Така се наложи да се играе трети двубой, само три часа след втория. Мачът завърши в 22,30 ч. вечерта, а възпитаниците на Даниел Калчев биха с 4:0. "Паднахме във втория мач, защото излязохме притенсени, което не мога да си го обясня. Иначе съм доволен особено от последния мач. Президентът ни Красен Кралев също бе в залата и много хареса играта на тима. Не си правим илюзии, че имаме шансове да отстраним МФК Варна. Ще излезем да играем футзал срещу един тим, който практикува изключително добре този спорт. Ние сме млад отбор и тепърва ще израстваме", обясни Даниел Калчев.
Тимът на Одесос-Интерком груп загуби с 1:3 в първия мач, но в неделя победи Надин (Сф) с 5:4. Така се стигна до трети мач, който варненци загубиха нещастно с 3:2 след автогол, въпреки че водиха с 2:1. Одесосци обаче имаха много кадрови проблеми, получени преди и по време на четвъртфиналите, а освен това се оплакаха от съдийството на Йордан Иванов в третата среща.
"Много съм доволен от това, че бяхме само шест полеви играчи, но показахме супер характер. Вратарят ни Стефан Калчев-Дзофа скъса мускул в първия мач, а Антон Атанасов изкара капачката на коляното си. Павел Павлов пък не можа да се възстанови и въобще не игра. В първия двубой играхме силно, но не вкарахме многото си положения. Във втората среща пък Надин ни превъзхожда, но ние имахме повече късмет пред гола. В тези двубои съдиите бяха международни и свириха перфектно. За последния сблъсък обаче ни сложиха Йордан Иванов, който се подигра с нас. Даде смешна дузпа на Надин, а наши две стопроцентови ги подмина. След петия фаул спря да свири нарушения изобщо. Просто сме бесни. В БФС има хора, които живеят на гърба на футзала, искат да са си вътре и се подиграват с тези, които се стараят да развиват спорта. Не знам какъв е смисълът да си хабим нервите. Поздравямам другите два отбора от Варна, които доказаха, че градът ни е столица на този спорт у нас", коментира играещият помощник-треньор на Одесос Симеон Христов.


Източник: Александър Дечев, в-к Позвънете Новини


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).