Откриха камери в съблекалните на басейн "Приморски"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:17 / 12.03.2008
2903
“Атака” иска оставката на шефа на “Спортни имоти” Петър Пасев
Наличието на камери в съблекалните на басейн “Приморски” предизвика скандал вчера във Варна. Открити са от родители на деца, трениращи плуване, които са сигнализирали както прокуратурата, така и съветници от “Атака”.
Това е недопустимо и скандално, коментира пред “Позвънете Новини” председателката на партията и зам.-шеф на Общинския съвет Цвета Георгиева. Тя обясни, че две от камерите са били в съблекалнята, предназначена за посетители, а третата - в тази за състезателите. Те са с висока разделителна способност, могат да увеличат всеки уловен образ, и покриват целия периметър на помещенията, каза още Георгиева.
Устройствата са били включени към елзахранването. “Убеждават ни, че до момента не са снимали, тъй като нямало пулт за управление. Това не може да ни успокои - ако не са работели до вчера, това не означава, че от утре или в близките дни е нямало да заработят”, категорична бе Цвета Георгиева. Скандален е самият факт на поставянето им в съблекални, и никакви уверения, че това се правело с оглед сигурността, не могат да бъдат приети, добави тя.
“В Окръжна прокуратура-Варна е постъпила жалба от родителите на децата. За момента нищо конкретно не може да се каже по случая, тъй като преписката не е разпределена на съответен наблюдаващ прокурор, това ще бъде направено утре. Прокуратурата се е сезирала по жалбата и се очаква да се произнесе”, заяви за “Позвънете Новини” зам.окръжният прокурор и говорител на окръжното обвинение Стефка Якимова.
Жалба до кмета Кирил Йорданов са изпратили съветниците от “Атака”. В документа те настояват да бъдат отстранени виновните за срамящия Варна случай. Според Цвета Георгиева оставка трябва да бъде поискана на Петър Пасев, шеф на “Спортни имоти”. Вчера той не бе открит за коментар - телефонът му или бе изключен, или не отговаряше на обажданията.
Пред съветника от “Атака” Красимир Маринов той казал единствено, че камерите не работели, но пък имало стикери, че басейнът е под видеонаблюдение.
На управителя на басейн „Приморски” е съставен констативен протокол.


Източник: www.pozvanete.bg


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).