Камерите на басейна не били включвани

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:21 / 13.03.2008
791
Там са, за да сплашват вандалите. Идеята е съвместна с Общинска охранителна фирма и І РПУ, казва шефът на "Спортни имоти" Петър Пасев
Камерите, които бяха открити в съблекалните на плувен комплекс "Приморски", не работят, а са само за сплашване на вандалите и крадците. Това обяви на извънредна комисия вчера Петър Пасев, председател на Общинско предприятие "Спортни имоти", което отговаря за обекта. Както е известно, преди два дни родители на деца, трениращи плуване, откриха системите за видеонаблюдение в двете мъжки съблекални и сигнализираха както прокуратурата, така и съветници от "Атака".
"Камерите са бутафорни. Поставили сме ги в двете мъжки съблекални като целта ни е да намалим кражбите. От десет дни са там и можем да се похвалим с голяма ефективност - няма нито една вандалска проява. Преди това изчезваха скъпи маратонки и GSM-и, което накара децата да се събличат навън. Също така от 240 ключалки на шкафчетата, 200 бяха счупени. А те са скъпи. Първоначално помислихме, че шкафчетата са паянтови и причината е в италианската фирма, от която ги купихме. Писахме им, но те ни отговориха, че за 15 години нямат нито една рекламация. Така разбрахме, че трябва да направим нещо, за да спре вандализма. Можехме да сложим истински камери, записите от които да не се гледат от който и да е, а при нарушение, да бъдат наблюдавани от органите на реда. Но ние се спряхме на този вариант. Една майка на дете, трениращо плуване, ни го предложи. Така правили в Гърция, където тя живее", обясни Пасев и призна, че повечето от кражбите се извършвали от спортистите, а не от гражданите.
Шефът на "Спортни имоти" добави, че повече от два месеца е работено над този вариант заедно с Общинска охранителна фирма и І Районно полицейско управление. Камерите и самото им поставяне е струвало малко повече от 500 лева. "Трябваше всичко да се изпипа. Обсъдихме с тези два органа нещата. Все пак трябва да се гледа да не се наруши някой охранителен закон. За съжаление сега нашата тайна е достояние на всички, благодарение на това, че са били алармирани медиите. Ами нали, ако искахме да шпионираме някого, щяхме да сложим миниатюрни камери, които не могат да бъдат видяни", каза още бившият директор на Спортното училище и разведе журналистите из съблекалните, за да им покаже нагледно така наречената "охранителна система".
Самите камери са свързани с кабел с контакт, при отварянето на който обаче се вижда, че камерата не е включена към електрическата система. На въпрос как ще убеди всички, че системата не е била изключена или демонтирана в часовете преди пресконференцията, Пасев отговори: "Ако намерите някакви следи от намеса, съм готов да поема цялата отговорност и да си подам оставката!"

Източник: www.pozvanete.bg


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).