Ирина Константинова продължава подготовка на собствени разноски

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:29 / 14.03.2008
410
Според председателя на БОК Стефка Костадинова политиката на МОК е: "Колкото повече силни жени спортистки, толкова по-добър имидж за целия спорт"

На 8 март Управителният съвет на федерацията по ветроходство взе решение да направи "подарък" за деня на жената на най-титулуваната ни сърфистка през последните 10 - 12 г. - Ирина Константинова (Лазур - Варна). Централата й отне състезателните права заради нежелание да се яви на собствени разноски от Франция, където се готви за поредното си участие. Само по себе си решението на УС е повече от смущаващо, но централата нарушава всички международни принципи с друго - от 91 възможни позиции, 5 (като изключим и петте резонни от Комисията по женско ветроходство) и цели 6 структури са без нито една жена в състава!
В момента Ирина продължава подготовката си за Пекин. Отново със собствени средства поради факта, че БФВ не изплаща преведените от ДАМС средства. "Участвах на световното в Нова Зеландия благодарение на финансова помощ от моя клуб Лазур поради решението на централата ни не се изпраща женски отбор. В момента се намирам в Палма де Майорка на олимпийска квалификация, определена от федерацията, но за която отново не получавам никаква финансова или каквато и да е било друга помощ от страна на централата ни", каза Ирина Константинова.
Срещу състезателката има серия от действия на БФ по ветроходство, които са дискриминационни. Това е в разрез с всички приети документи от Международния олимпийски комитет. "Политиката на МОК и останалите национални олимпийски комитети е: "Колкото повече силни жени спортистки, толкова по-добър имидж за целия спорт", коментира председателката на БОК Стефка Костадинова, която вече е запозната с всичко, ставащо в БФ по ветроходство.

Източник: Борис Проданов


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).