Феновете на Локо не имитирали маймуна, а викали "У-У-Урош"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:05 / 18.03.2008
603
Два случая от миналата седмица бяха разгледани днес от Дисциплинарната комисия на БФС. Единият е след жалба на Черно море срещу Локомотив (София). Варненци претендираха, че агитката на столичани е използвала маймунски звуци по адрес на тъмнокожия футболист на Черно море Периш. От комисията обявиха, че от видеозаписа и след изслушването на представителите на двата клуба ставало ясно, че подозренията за "У-у-у" всъщност са скандирания в подкрепа на вратаря на Локото Урош Голубович. Освен това "моряците” искаха и наказание за несанкционирани груби нарушения на Георги Марков. Дисципът обаче обяви, че това е от компетенцията на съдийската комисия, която вече е наказала рефера Ахмед Ахмед.
Ботев (Пловдив) се отърва без санкция за двубой на закрити врати, след изцепките на феновете в мача с Пирин. При това положение за сега пловдивското дерби остава с публика, освен ако "канарчетата" не сътворят нещо в разрез с дисциплинарния правилник в следващите мачове.
Дисциплинарната комисия приема, че хвърлените бутилки и запалки след срещата с Пирин са паднали в безопасна зона, поради което на клуба е наложена само парична санкция от 1000 лева. Освен това, няма как да бъде задействана предпазната клауза за последно предупреждение към Ботев, тъй като то е за друг вид провинение (нахлуване на фен).
Черно море също е наказан с 1000 лева заради хвърлени предмети.


Източник: gong.bg


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 3
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).