Владо Александров в националния, Градинаров пренебрегнат

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:11 / 18.03.2008
530
Националният селекционер Мартин Стоев спази обещанието си във вторник да обяви окончателния състав на мъжкия ни национален отбор по волейбол за Световна лига 2008. България ще бъде с четирима разпределители и няколко млади момчета в най-престижния комерсиален турнир на планетата, като групата е от общо 22-ма играчи. Днес изпълнителния директор на БФ по волейбол Станислав Николов ще изпрати списъка до международната централа.
В състава на нашите попадна само един волейболист на Черно море-БАСК Владо Александров, а изненадата е, че Миро Градинаров не е в тима. На негово място Мартин Стоев е повикал показващия отлична форма Мартин Пенев от ЛукОйл-Нефтохимик. Посрещачът Тодор Алексиев остава в националния отбор на България, въпреки че Мартин Стоев се бе заканил, че Алексиев може и да отпадне от състава, ако не подобри спортната си форма, която демонстрираше в Левски-Сиконко. Мартин Стоев събира националния отбор на България на 1 май, след което състава ни ще се готви за европейската квалификация във Варна. Първите две срещи на националите в Световната лига са на 14 и 15 юни във Варна срещу европейския шампион Испания. Следват гостувания на САЩ, Испания и Финландия. На 12-13 юли тимът ни приема Финландия, а на 19 и 20 юли - САЩ. Финалите на Лигата са от 23 до 27 юли в Бразилия. Всички домакински двубои ще стартират в 17,30 ч.
"Тодор Алексиев подобри спортната си форма. Има още много какво да се желае, но той има достатъчно време за да се справи. Мирослав Градинаров също бе сред волейболистите, които следя, но той нямаше да може да намери място сред 19-те състезатели за Световната лига, които окончателно трябва да определя до 30 април. Мартин Пенев показва добри игри за ЛукОйл-Нефтохимик. Ако успее да отслабне ще мога да разчитам на него много повече. Той има много добро посрещане и отличен сервис. Може да влиза да помага като посрещач, както ползвах Даниел Пеев на световното първенство в Япония, а освен това после мога да разчитам на него и за сервис. Всичко зависи от него как ще се представи. Надявам се всички, които са сред тези 22-ма да продължат да работят сериозно, защото са ми необходими волейболисти в отлична форма", каза Мартин Стоев.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).