Нова многофункционална спортна база ще бъде изградена във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:56 / 23.01.2013
1475
Министерският съвет промени от публична в частна държавна собственост статута на имот във Варна и учреди безвъзмездно право на ползване върху него за срок от 10 години на местното Сдружение на спортни клубове "Черно море". Имотът представлява спортен комплекс "Черно море". Той е с обща площ от 8 дка, а в него са построени игрище, три зали и други 12 сгради. Решението на правителството е свързано с реализацията на инвестиционна програма на сдружението за изграждането на изцяло нова многофункционална спортна база.

Друг имот във Варна - на ул. "Тодор Влайков" №18, който е с отпаднала необходимост за МВР, беше предоставен безвъзмездно на община Варна. Това е сутеренът на СОУ "Елин Пелин", ползван преди години като скривалище. Сега в помещенията ще бъде изграден специализиран кабинет за провеждане на извънкласни форми на занимания, свързани с подготовката на учениците за действия при бедствия и кризи, спазване на Закона за движение по пътищата, превенция на детската престъпност.

Имот на МВР с аналогично предназначение в Бургас беше предоставен безвъзмездно на местните власти. Едноетажната сграда в Морската градина ще бъде използвана от общината за изграждане на интерактивен атракцион. За реализирането му общината ще подготви проектно предложение "Подземният град", с което ще кандидатства за финансиране по европейски програми.

С друго решение правителството промени от публична в частна държавна собственост статута на два имота с отпаднала необходимост за Министерството на отбраната.

Единият се намира в Добрич и е с площ от 3512 дка. Застроен е с 80 сгради, писта за излитане и кацане и пътеки за рулиране. Другият е в местността "Кротиря" край Поморие. Теренът от 56 дка е застроен с 21 сгради и шест подземни съоръжения. Промяната в статута ще позволи използването на имотите за стопански цели.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).