Ирина спаси Пепа Мавродиева на регатата "Принцеса София"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:05 / 20.03.2008
4002
Топсърфистката на Лазур (Варна) запази 17-ото си място, а конкурентката й дръпна с 2 позиции след жеста

И четвъртият състезателен ден (проведени общо 8 гонки) на регатата "Принцеса София" в Палма де Майорка (Испания) бе добър за сърфистката на Лазур (Варна) Ирина Константинова. Олимпийката ни запази в сряда 17-ата си позиция в клас RS:X (Нийл Прайд) сред над 60 сърфистки.
Класирането на лансираната от БФ по ветроходство Пепа Мавродиева (Черно море Бриз) също се подобри с 2 места. Тя вече е 28-а.
Но... всичко в сряда можеше да се развие по друг сценарий. Разказва Ирина Константинова: "Състезателният ден беше доста труден, отново слаб и непостоянен вятър. Гонките се развиха относително добре, като се има предвид, че беше трудно да се определи в коя част на дистанцията има малко повече вятър. Вариантите се сменяха всяко качване, което предполагам, че се дължеше на борбата между остатъците от вятъра и морския бриз. На първата гонка допуснах грешка в момента, когато се разминавах с белгийката и леко докоснах сърфа й в задната част. Тъй като бях на ляв халс, според правилата допусках нарушение и затова веднага се завъртях на 360°, коригирайки грешката си. Това ме забави малко и загубих няколко места. Финалът беше изместен на качване поради изтичащото време за финал на първата състезателка. Финиширайки, българската ми конкурентка Мавродиева допусна същата грешка, не даде предимство на идваща на десен халс състезателка. Въпреки че състезателката извика "протест", Мавродиева не поправи грешката си и по тови начин спечели няколко места. Пристигнах в непосредствена близост и станах свидетел на ситуацията. За да не дисквалифицират съотборничката ми, която и без това не се справя много добре на регатата, отказах да свидетелствам. Това е малък жест от моя страна, който обаче правя за първи и последен път, защото правилата важат за всички и трябва да се спазват... Иначе втората гонка беше по-добра. Завърших 19-а, с 6 места пред другата българка и с това увеличих разликата в точките между нас на повече от 60."
Късно днес трябва да завършат последните 2 гонки от регатата "Принцеса София", която е второто квалификационно състезание за олимпийската ни квота в сърфа. Въпреки проблемите, които й създават пред БФ по ветроходство от клуба на Пепа Черно море Бриз, Ирина Константинова показа пълното значение на думата "феърплей" - в спорта, а и извън него.

Източник: Борис Проданов


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).