Даниел Калчев: Ангел Станков не е никакъв специалист по футзал

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
18:55 / 21.03.2008
2837
Даниел Калчев е един от водещите състезатели по футзал в националния отбор, който претърпя провал в квалификациите за световното първенство, които се проведоха преди почти месец. Варненският играч се съгласи да отговори на въпросите относно представянето на българите

- На какво се дължи провалът на националния отбор по футзал в тези квалификации?
- Може би треньорът ни не е в час. Ангел Станков не е никакъв специалист, защото не е изгледал нито един запис на мач от футзал за двете години, през които е национален селекционер. За разлика от него наставникът на МФК Варна Венко Иванов прави това постоянно и се усъвършенства с всеки изминал ден.
- Това ли бе целият потенциал на "трикольорите"?
- Това не е потенциалът на националния отбор, който беше събран за квалификациите. Даже и като игра не стояхме добре. Аз смятам, че много от футболистите с потенциал не бяха извикани.
- Защо някои от основните футболисти не дойдоха в националния отбор?
- Около 30 процента от играчите не дойдоха в националния отбор заради Ангел Станков. Даже и от МФК Варна не дойдоха някои от футболистите заради него.
- Къде беше неговата грешка?
- Той извика неподходящи футболисти. Според мен селекцията трябваше да бъде друга. Може би предварително бяха пратени 20-те участници в тези квалификации. В последствие се оказа, че десет от тях отказаха.
- Какво е решението на проблема?
- Трябва да се изпратят специалисти по футзал, които да учат млади хора на този занаят. Такива хора ще дойдат във Варна по покана на президента на МФК Варна Александър Неделчев.
- Какво е бъдещето на този спорт?
- В цял свят той набира голяма скорост, само в България това не се случва. Варна се опитва да напредва, но никой не й помага да го развива подходящо. От футболния съюз няма никаква подкрепа.
- Имаше ли възможност да играеш във втората и третата среща на националния отбор или контузията бе много тежка?
- Вярно е, че с лекарска намеса можех да изляза, но прецених, че това няма да е добре за мен. На клубния ми отбор предстоеше четвъртфинал, полуфинал и така нататаък.
- Трябва ли да се наблегне на популярирането на футзала?
- На мачовете във Варна идват доста хора, които обичат да гледат футзал. Във Варна спортът е много популярен, за разлика от другите градове, където ходят само приятели и роднини на състезателите.
- Какво предстои на националния отбор и трябва ли да се търси нов национален селекционер?
- Трябва да се търсят млади хора, които да се учат да работят като треньори по футзал. Още от 17-18 годишни такива момчета трябва да бъдат подготвяни за този занаят.
- Българите умеят ли да спират вече топката, както го правят и европейците?
- Всички момчета от Варна, дори и в градското, умеят правилно да спират топката. Ангел Станков започна да ни убеждава, че това, което правим, е грешно. Мога да спомена също, че и от футболния съюз са настроени скептично към нас. Може би и ние имаме други изисквания. Националният отбор трябваше да е изграден от трите варненски клуба.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).