Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Миньор (Перник) напуска "А" група
Автор: Екип Varna24.bg 10:06 / 01.02.2013Коментари (4)803
© Varna24.bg
Отборът на Миньор (Перник) преустанови зимната си подготовка заради липса на финанси, твърди "7 дни спорт". Ръководството на клуба не успя да намери спонсор на отбора, което принуди футболистите да се разбягат. По този начин Миньор няма да продължи участието си в "А" група и за Купата на България и ще бъде първият напуснал елита още преди да е започнал пролетният полусезон.

До последно в Перник таяха надежди, че ще успеят да намерят спонсор, който да осигури бъдещето на тима. Опитите на кметицата Росица Янакиева и изпълнителния директор ген. Йордан Димитров да намерят пари удариха на камък. Бившият собственик на Миньор Христо Ковачки не откликна на молбите да спаси тима, а огромните дългове на отбора спряха всички потенциални инвеститори да се нагърбят със задачата да запазят професионалния футбол в Перник.

Въпреки немотията треньорът на Миньор Николай Тодоров - Кайзера до последно таеше надежди, че и през пролетта тимът, който стряска сънищата на Левски и ЦСКА, ще продължи да играе в "А" група. Само за няколко дни в Перник събраха опитни футболисти, които можеха да помогнат в битката за спасението. След като обаче не получиха гаранция за бъдещето на Миньор, те се разбягаха. Чужденците Ерик Саме, Малик, Игор Джаймен и Якорудо вчера също напуснаха Перник, като сами ще си търсят отбори за пролетния полусезон.

Контролната среща между съставите на Видима-Раковски и Миньор на терена в Правец няма да се играе днес. В Перник трябва да се молят за чудо, за да може и през пролетта феновете да гледат любимците си в елитната ни група.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Прекрасно!А група няма нужда от подобни рогачи, играещи игра, нямаща нищо общо с играта футбол!!!
0
 
 
Късмет на Миньор искам да гледам тях а не измислени отборчета като Монтана и Пирин (ГД).Миньор винаги ще им е мястото в А група
+2
 
 
След закриването на Спартак Вн, това е още един тежък удар върху българския футбол! Дано все пак да имат късмет Миньоро!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Млади футболни таланти идват във Варна за международен турнир
Букмейкърите имат категоричтен фаворит на Сити - Интер
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: