ИУ Варна нанесе първа загуба на Спартак Капитол

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:29 / 04.02.2013
616
Отборът на Икономическия университет от Варна нанесе първо поражение на лидера в А група Спартак Капитол. Момчетата на Петко Делев победиха съперника в София с резултат 87-64 и така върнаха интригата за първото място в А група. Спартак продължава да е начело със 7 победи и 1 загуба, а плътно отзад са варненци и Академик Благоевград с баланс 6-2.

Първоначално имаше съмнения дали изобщо ще има мач или ще се мести на друго място, тъй като заради дъжда над София на две места зала "Триадица" прокапа. Все пак срещата се състоя, а през почти цялото време въпросните места се подсушаваха с парцали.

Двубоят се движеше кош за кош до началото на втората част, когато стана първата серия. Тогава варненци вкараха 10 поредни точки, с които те излязоха напред с 8. Домакините започнаха да намаляват постепенно и изравниха, но все пак на почивката гостите имаха аванс от 1 точка.

В първите минути на третата част двубоят продължи да върви кош за кош, като така бе до шестата. След това гостите направиха важна серия от 12-0 за по-малко от три минути и дръпнаха с 13 точки, а след края на частта водеха с 12. В четвъртата минута на последната четвърт двубоят бе окончателно решен, когато тройка на Станислав Цонков направи разликата 18 точки. До края гостите дори увеличиха преднината си и записаха впечатляващ успех.

Най-резултатен за победителите бе Денислав Вутев, който завърши с 18 точки. Ветеранът Левен Белберов се отчете със 17 точки, включително пет тройки, а Станислав Цонков добави 16 точки и 8 борби.

За домакините дабъл дабъл направи Христо Господинов с 13 точки и 12 борби, а по 10 точки отбелязаха Ивайло Вучков и Асен Саралийски.

Източник: bgbasket.com



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).