Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (2)
Треньорът на Надин скачал да бие играч на МФК Варна
Автор: Екип Varna24.bg 20:09 / 24.03.2008Коментари (0)917
© ole-bg.com
Наставникът на МФК Варна Венко Иванов се оплака от липса на късмет в третия мач от финалната серия на държавното първенство по футзал, която неговият тим загуби от сталичния Надин. В първите два мача варненци паднаха с дузпи и записаха победа със 7:3. Така се стигна до трети двубой, който се игра само четири часа след втория. В него Надин поведе с 2:0, но шампионите успяха да изравнят. В продълженията обаче при една контраатака играчите на Надин вкараха за крайното 3:2.
"Явно тази година ни е било писано да сме втори. Изиграхме много добре третия мач, но шансът не беше на наша страна. Положенията, които създавахаме не завършваха с гол. Отправихме 40 удара в очертанията на вратата, ударихме пет греди. Надин имаха четири контраатаки и ни вкараха три гола. Играеха само отзад. За мен това е отбор, който играе футбол на малки вратички, а не футзал. Не знам какви са им амбициите, но когато излязат навън да играят ще им е изключително трудно", каза Венко.
След третия двубой е имало скандал на игрището. "Вместо да се радва, треньорът на Надин тръгна да бие нашите играчи. Хвана Ивайло Борисов и взе да го блъска. Неговите състезатели дори започнаха да му се карат, тъй като недоумяваха как може да прави подобни глупости. В първите две срещи пък от щаба на съперника не спряха да псуват и заплашват двамата рефери, които са отскоро международни - от Варна и Габрово.
© Ole-bg.com
Те се шашнаха и съдийството бе под всякаква критика. В третия двубой обаче нещата си дойдоха на мястото", обясни Венко.
Наставникът на МФК Варна се надява, че от догодина правилникът за организацията на държавното по футзал ще бъде променен. "Не може да се играят мачове през 3-4 часа, и то най-важните в първенството. Всички ние играхме на обезболяващи инжекции. Няма време за загрявка. Три момчета от Надин пък скъсаха мускул в третата среща. Освен това какъв е смисълът в редовния сезон да гониш предно класиране, след като в плейофа няма да имаш домакинско предимство? През тази година решиха всичко да се играе в Габрово, дано за догодина променят правилника. Освен това трябва да се спазват правилата. В първия мач Надин пусна пети играч, но не с тениска, както е по правилник, а с потник. Пуснах контестация, платихме 100 лева за нея, но от БФС ни казаха, че не било задължително още да се спазват тези правила", ядосва се Иванов.
Той призна, че поражението няма да обезвери ръководството на МФК Варна. "Напротив - работите в нашия отбор ще стават по-добри. Ще се върви към професионализация. Целта ни е да се работи с хора, които ще се занимават само с футзал. Занапред ще играем само нападателен футбол. Другите отбори излизат прибрани отзад и ги е страх да минават центъра, дори когато губят. Малко ни остава да научим тази практика", завърши треньорът.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Стефанос Циципас: Григор Димитров за президент на Европейския съюз
Пет българки ще стартират от основната схема на международен тенис турнир във Варна
Съставите на Спартак Варна и Черно море
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: