Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (2)
Черно море-Еврохолд на финал за Купата след драма с Левски
Автор: Екип Varna24.bg 20:02 / 25.03.2008Коментари (0)575
© ole-bg.com
Баскетболистите на варненския Черно море-Еврохолд се класираха за финала на турнира за Купата на България след драматичен мач с Левски в Самоков. Възпитаниците на Спас Натов трябваше да изиграят и едно продължение, за да победят столичани със 75:72. Двубоят се игра в зала "Арена Самоков" пред около 1500 зрители.
Срещата започна изключително добре за Черно море и само след три минути игра те водеха с 8:0. Постепенно възпитаниците на Любомир Минчев се посъвзеха и успяха да намалят преднината на варненци на четири точки (12:8). Тогава обаче двамата американци в Черно море Брайс Шелдън и Тод Галуей се развихриха и след фантастични отигравания позволиха на отбора си да води с 12 точки след първата четвъртина - 24:12. Вторите десет минути бяха коренно различни от първите. Столичани играха по-стабилно в защита и нападение, което им позволи да намалят аванса на "делфините" на четири точки три минути преди полувремето - 30:26. До края на частта Роб Престън се представи добре и допринесе тимът му да губи само с две точки (37:35).
След паузата отново "сините" започнаха по-агресивно. Любо Минчев пусна в игра Златин Георгиев и Николай Върбанов, които раздвижиха играта. Появата на двамата разконцентрира защитата на варненци и те допуснаха столичани да поведат за първи път в срещата - 54:48. В четвъртите десет минути "моряците" излязоха преобразени и само след пет минути игра те поведоха с две точки (60:58). В оставащото време Левски се опитваше на всяка цена поне да изравни резултата. Пет секунди преди края на срещата варненци водеха с три точки - 66:63, когато Златин Георгиев бе фаулиран от Тод Галуей. Той застана зад линията за наказателни удари, но пропусна и двата. Въпреки това борбата под коша спечели Стефан Георгиев. Както брат си и той пропусна и двата опита. До топката обаче стигна Асен Великов, който с феноменална тройка в последната секунда докара мача до продължение - 66:66.
В добавеното време варненци показаха по-добра игра и закономерно спечелиха със 75:72.
"Никога не съм мислил, че ще загубим. Понякога се случват и такива неща в последната секунда да ти вкарат тройка. Направихме доста грешки, но радостното е, че спечелихме. Сашко Янев се появява във втори мач и ние обръщаме. Надявам се да играем добре и на финала", каза треньорът на варненци Спас Натов.
В момента се играе другият полуфина между Лукойл-Академик и ЦСКА. Победителят ще се изправи срещу Черно море в четвъртък.




Черно море-Еврохолд: Шелдън 22, Витас 14, Белберов 14, Галуев 12, Ценов 4 (Алексиев, Боев 5, Янев 5, Маринов, Колев)
Левски: Великов 9, Ст. Георгиев 14, Радионов 5, Славейков 10, Веселинов 6 (Зл. Георгиев 13, Престън 9, Върбанов 6, Захариев, Иванов)
Зала "Арена Самоков" - 1500 зрители







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Стефанос Циципас: Григор Димитров за президент на Европейския съюз
Пет българки ще стартират от основната схема на международен тенис турнир във Варна
Съставите на Спартак Варна и Черно море
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: