Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Черно море Порт Варна загуби морското дерби
Автор: Екип Varna24.bg 10:31 / 08.02.2013Коментари (0)676
© Varna24.bg
Отборът на Черноморец постигна петия си успех в Булсатком НБЛ. Тимът от Бургас взе морското дерби срещу Черно море Порт Варна след 87-79 у дома. Така черноморци записаха първи домакински успех над отбор различен от TESY България (20), като нямаха победа в своята зала от 3 ноември миналата година. Бургазлии вече са на осмо място в класирането с баланс 5-10, докато варненци са точно пред тях с 6-9. През уикенда Черноморец приема Спартак Плевен у дома, докато Черно море е домакин на Левски.

Черноморец вкара първите точки в двубоя и не позволи на съперника си да поведе чак до последната четвърт. Бургазлии ту трупаха аванс, ту допускаха той да бъде намален, като най-много те стигнаха до преднина от 15 точки. В последната четвърт гостите започнаха да свалят от пасива си и по средата й със серия от 5-0 излязоха напред с 1 точка. Последваха смени на водачеството, а минута и 40 секунди преди края Любиша Върчел даде аванс от 1 точка на варненци. След това обаче те не вкараха нито кош, Черноморец първо изравни, а с последвалата тройка на Калин Христов поведе и удържа победата.

Домакините имаха едва 59 опита за стрелба от игра, но процентът им бе далеч по-добър. Те успяха в 31 от опитите си за 53%, докато варненци бяха едва 33% при 26 от 80. Заради лошата си стрелба гостите не успяха да се възползват от факта, че Черноморец имаше 10 грешки в повече.

Центърът на домакините Джеймс Тайлър се отчете с пореден дабъл дабъл след 22 точки, 13 борби, а освен това направи и 5 "чадъра". Богдан Боев и Петър Ракович се отчетоха с по 12 точки за успеха.

За гостите най-резултатен бе Асен Великов с 25 точки. С 11 точки се отчете Тихомир Желев, но в състава нямаше друг минал границата от 10.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Млади футболни таланти идват във Варна за международен турнир
Букмейкърите имат категоричтен фаворит на Сити - Интер
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: