Ботев №1 от родните клубове за февруари и март, Черно море втори

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:00 / 27.03.2008
678
Пловдивският Ботев оглави ранглистата на българските футболни клубове за февруари и март Това е първо издание на класацията. Подреждането се прави от Асоциацията по футболна история и статистика (БАФИС, www.bafhs.eu). Добрите и резултатни победи на "канарчетата" през март, сред които успеха за Купата на България като гост на Локомотив (София) с 2:0 и победата с 3:0 над столичния Славия (София), а и фактът, че нямат загуба през месеца им донесоха преднина от над 4 точки на върха. Резултатите от Купата на България помогнаха и за второто и третото място в класирането съответно на Черно море (Варна) и Литекс. Ловчанлии спечелиха цели 17,268 точки повече в сравнение с класацията "ноември-декември", но това им донесе само третото място в класирането за март. Водачът в класирането на "А" група ЦСКА, който бе на първо място в класацията за ноември и декември, зае четвъртото място и е с над 10 пункта зад челната тройка. Локомотив (София) се смъкна с 3 точки в подреждането и зае 5-ото място с 48,210 точки. Неуспехът за Купата (равенство в редовното време) и загубата в първенството на Левски от Литекс им донесоха загуба от над 8 пункта и "сините" се смъкнаха до 6-о място в ранглистата.
Най-голям прогрес бележи Спартак (Плевен). Втородивизионният тим се качи с цели 46 места нагоре и спечели 25,042 точки повече от предходната класация, с което си осигури 7-ото място за март. Най-слабо представилият се отбор от "А" група през март е Спартак (Варна)."Соколите"заеха 40-о място с 16,190 точки.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 3
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).