Ради Здравков: Това не е ключовият мач за Спартак

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:02 / 28.03.2008
635
Има играчи, които не се раздават на сто процента, казва наставникът на "соколите"

Наставникът на варненския футболен клуб Спартак Ради Здравков заяви, че предстоящата среща с Беласица (Петрич) не е ключова за оставането на тима в "А" група. Двубоят между двата тима ще се играе в неделя от 15,30 ч. на стадион "Спартак". "Специално за този мач не смятам, че е най-важният за оставането на Спартак в елитната група. Двата тима се намират в дъното и ще дадат всичко от себе си за успеха, но срещата не е последна и не е от толкова голямо значение за това кой отбор ще изпадне. Има още много мачове до края на шампионата", каза Здравков.
Наставникът добави, че откакто е при "соколите" е видял, че тимът е непостоянен. "Спартак е такъв отбор, че може да спечели точки навсякъде, но може и да загуби. Причината е, че има футболисти в тима, които не се раздават на сто процента. Играчите започват добре в една среща, но по-време на мача някои от тях се разконцентрират. Това ме кара да мисля, че все още не сме изградени като отбор", каза специалистът.
Той заяви, че е запознат с играта на Беласица. "Гледах на живо една среща на тима от Петрич. Футболистите им са добре сложени физически, което е в техен плюс. Играят добър футбол. Все пак мисля, че моите играчи ще могат да извлекат максимума от тази среща", заяви бившият национал.
Здравков разкри, че най-вероятно няма да може да разчита на аржентинеца Фредерико Вилар. "Той все още не е напълно готов. Лекарският щаб прави всичко възможно, за да го вдигне на крака. Хубаво е, че нямаме други контузени играчи и ще мога да разчитам на всички. Владислав Мирчев и Иво Михайлов се завърнаха от различните гарнитури на националния отбор и са малко изморени, но съм сигурен, че ще са в добра форма за мача", каза треньорът.
Той добави, че вече е решил, кой ще бие дузпите за отбора. Както е известно, от подновяването на първенството "соколите" са изтървали три дузпи. "Разговарях с двама играчи. Единият е Иван Найденов, който ще е първият изпълнител на 11-метровите удари. Няма да кажа името на другия, но той ще е втория, който ще бие дузпи. Посъветвах ги как трябва да изпълняват 11-метровите удари. Все пак те сами трябва да разберат как се вкарва от такава ситуация", завърши Ради Здравков.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).