Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (2)
Кристина Шидерова - №1 на турнира „Руми и Албена”
Автор: Екип Varna24.bg 16:46 / 31.03.2008Коментари (0)1812
©





Кристина Шидерова стана номер 1 в 12-ото издание на турнира по художествена гимнастика „Руми и Албена” за наградите на община Варна. Младата състезателка на клуб „Чар - ДКС” спечели многобоя при девойките старша възраст - до 14 г., и взе специален приз за най-изявена гимнастичка на турнира.
Надпреварата на грациите бе открита от кмета Кирил Йорданов в присъствието на Калинка Попстефанова, директор в дирекция „Младежки дейности и спорт” в община Варна. Букети цветя от кмета получиха родственички на трагично загиналите варненски гимнастички Румяна Стефанова и Албена Петрова - дъщерята на Руми - Маргарита, и сестрата на Албена - Галина Петрова.
В двата турнирни дни на килима в зала „Конгресна” на Двореца видяхме изпълненията на 102 гимнастички от 12 държави, които предложиха интересни композиции с най-актуалното като европейски и световни тенденции в този спорт.
Домакините и организаторите на проявата - клуб „Чар - ДКС” съвместно с община Варна и Двореца на културата и спорта, направиха своеобразен жест към участничките, като сформираха две класирания за многобой. В едното класиране намериха място всички чужденки плюс състезателките на „Чар - ДКС”, а в другата класация бяха подредени гимнастичките от българските клубове и плюс останалите състезателки на „Чар - ДКС”, ненамерили място в първата класация. „Идеята е повече деца да получат награди”, мотивира се Мария Чиприянова, президент на клуб „Чар - ДКС” и създател на турнира.
В многобоя при девойките старша възраст, където се конкурираха 36 състезателки, златото грабна Кристина Шидерова от „Чар - ДКС”. Тя изпревари Ася Нур Тас от Турция и Татяна Пушкина от Естония. В „българската” класация победителка е Сияна Христова от „Грация” (Вн), следвана от Десислава Пейчева („Левски плюс”) и Симона Дянкова („Чар - ДКС”).
При девойките младша възраст се конкурираха 32 момичета, а в призовата тройка на многобоя се подредиха Радина Филипова („Чар - ДКС”), Валерия Балан (Естония) и Данина Тодорова („Чар - ДКС”). В „българската” класация в тройката са Симона Иванова („Грация”, Вн), Любомира Казанова („Илиана”, Сф) и Синтия Славова („Импала”, СЗ).
В турнира при най-малките (до 10 г.) победителка в международната класация стана украинката Виктория Ситникова, която бе с класа над конкуренткие си. Нейни подгласнички са Екатерина Самойлова от Русия и Бейза Демир от Турция. В „българската” класация в призовата тройка са Аделина Петкова („Илиана”), Ася Иванова („Импала”) и Венета Гочева („Чар - ДКС”).
Приз за най-артистична състезателка прегърна Радина Филипова от „Чар - ДКС”, а съотборничката й Симона Дянкова взе купата за любимка на публиката. Специална награда за хореография бе присъдена на Нина Стефанова от „Чар - ДКС”. Призове и купи от ДКС за най-добри треньорки получиха Филипа Филипова („Чар - ДКС”) и  Алвина Якимец от Украйна. С картини бяха наградени Мария Чиприянова и Мария Николова, главен съдия на турнира. За Мис турнир бяха определени Каролина Севастианова (Русия) и Илона Минчева („Чар - ДКС”).




Източник: Юлиян Янков







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Стефанос Циципас: Григор Димитров за президент на Европейския съюз
Пет българки ще стартират от основната схема на международен тенис турнир във Варна
Съставите на Спартак Варна и Черно море
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: