Кристина Шидерова - №1 на турнира „Руми и Албена”

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:46 / 31.03.2008
1812





Кристина Шидерова стана номер 1 в 12-ото издание на турнира по художествена гимнастика „Руми и Албена” за наградите на община Варна. Младата състезателка на клуб „Чар - ДКС” спечели многобоя при девойките старша възраст - до 14 г., и взе специален приз за най-изявена гимнастичка на турнира.
Надпреварата на грациите бе открита от кмета Кирил Йорданов в присъствието на Калинка Попстефанова, директор в дирекция „Младежки дейности и спорт” в община Варна. Букети цветя от кмета получиха родственички на трагично загиналите варненски гимнастички Румяна Стефанова и Албена Петрова - дъщерята на Руми - Маргарита, и сестрата на Албена - Галина Петрова.
В двата турнирни дни на килима в зала „Конгресна” на Двореца видяхме изпълненията на 102 гимнастички от 12 държави, които предложиха интересни композиции с най-актуалното като европейски и световни тенденции в този спорт.
Домакините и организаторите на проявата - клуб „Чар - ДКС” съвместно с община Варна и Двореца на културата и спорта, направиха своеобразен жест към участничките, като сформираха две класирания за многобой. В едното класиране намериха място всички чужденки плюс състезателките на „Чар - ДКС”, а в другата класация бяха подредени гимнастичките от българските клубове и плюс останалите състезателки на „Чар - ДКС”, ненамерили място в първата класация. „Идеята е повече деца да получат награди”, мотивира се Мария Чиприянова, президент на клуб „Чар - ДКС” и създател на турнира.
В многобоя при девойките старша възраст, където се конкурираха 36 състезателки, златото грабна Кристина Шидерова от „Чар - ДКС”. Тя изпревари Ася Нур Тас от Турция и Татяна Пушкина от Естония. В „българската” класация победителка е Сияна Христова от „Грация” (Вн), следвана от Десислава Пейчева („Левски плюс”) и Симона Дянкова („Чар - ДКС”).
При девойките младша възраст се конкурираха 32 момичета, а в призовата тройка на многобоя се подредиха Радина Филипова („Чар - ДКС”), Валерия Балан (Естония) и Данина Тодорова („Чар - ДКС”). В „българската” класация в тройката са Симона Иванова („Грация”, Вн), Любомира Казанова („Илиана”, Сф) и Синтия Славова („Импала”, СЗ).
В турнира при най-малките (до 10 г.) победителка в международната класация стана украинката Виктория Ситникова, която бе с класа над конкуренткие си. Нейни подгласнички са Екатерина Самойлова от Русия и Бейза Демир от Турция. В „българската” класация в призовата тройка са Аделина Петкова („Илиана”), Ася Иванова („Импала”) и Венета Гочева („Чар - ДКС”).
Приз за най-артистична състезателка прегърна Радина Филипова от „Чар - ДКС”, а съотборничката й Симона Дянкова взе купата за любимка на публиката. Специална награда за хореография бе присъдена на Нина Стефанова от „Чар - ДКС”. Призове и купи от ДКС за най-добри треньорки получиха Филипа Филипова („Чар - ДКС”) и  Алвина Якимец от Украйна. С картини бяха наградени Мария Чиприянова и Мария Николова, главен съдия на турнира. За Мис турнир бяха определени Каролина Севастианова (Русия) и Илона Минчева („Чар - ДКС”).




Източник: Юлиян Янков


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).