Варненските деца ще учат безплатно голф

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:11 / 31.03.2008
627
Инициативата е на "Варна голф клуб" и стартира под ръководството на Робин МакГар днес в квартал "Аспарухово"
Във Варна от днес започва безплатното обучение на деца, които желаят да се занимават с голф. Общо 60 ученици от 5 до 18 г. ще се запознаят с правилата на този спорт. Всичко това става възможно благодарение на "Варна голф клуб", който се намира в квартал "Аспарухово". Тренировките са вторник и петък от 14 до 16 ч.
За целта в града ни е британецът Робин МакГар (36 г.), който е професионален треньор и един от най-големите специалисти на Стария континент в този аристократичен спорт. Бил е наставник на холандския национален отбор за младежи, в играта е от 18-годишен, а на 27 г. вече е професионален треньор. Работил е със самия Бъч Хърман - наставник на легендарния Тайгър Уудс!
Организаторите от "Варна голф клуб" вече са сформирали 6 групи от по 10 деца, които ще се обучават безплатно до септември. Скоро ще се работи директно с варненските училища, с които да се проведат и турнири. За целта тренировъчното игрище се промени - ще му бъдат добавени 3 дупки, които вече правят възможно организирането на състезание. Именно за това е във Варна Робин МакГар - да подготви голфъри. А през лятото със съдействието на общината ще бъдат организирани турнири за деца, като администрацията ще осигурява транспорта.
Идеята е този спорт да привлича все повече млади хора в морската столица, както това вече е направено в някои други градове на страната.

Източник: Борис Проданов, в. "Черно море"


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).