10 000 лева награден фонд на Купата по баскет

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:21 / 19.02.2013
626
Награден фонд в размер на 10 000 лева ще има на турнира за купата на България по баскетбол за мъже от 27 февруари до 1 март. Той ще бъде осигурен от клуба домакин на надпреварата - "Черно море-Порт Варна".

Освен парични премии за победителя, неговия подгласник и бронзовия медалист, ще има и 10 индивидуални награди. За публиката също са приготвени много награди, а дневният билет за двубоите в зала "Конгресна" ще е на цена 3 лева.

"Всеки ден един от зрителите ще си тръгва с награда цветен телевизор. Ще има още много награди. Както обикновено, ще се представим добре като домакини. Предвидили сме много срещи с ръководствата на отборите участници", заяви президентът на клуба Данаил Папазов.

Турнирът ще премине под мотото "100 години "Черно море". Домакините се надяват на добър жребий. Той ще се тегли в събота, а четирите отбора, с които могат да се паднат, са "ЛУКойл Академик", "Левски", "Балкан" и "Ямбол".

"Когато се кандидатства за домакинство на такъв турнир, обикновено амбициите са за спечелването му. В случая обаче обективната действителност не ни дава големи надежди. Основната ни идея да кандидатстваме е заради юбилея на "Черно море". Искаме да сме съпричастни със 100-годишнината. В момента в Двореца кипи сериозен труд и целият щаб се е впрегнал до направи така, че залата да има перфектен вид", обясни вицепрезидентът на клуба Симеон Варчев.

Старши треньорът Спас Натов призна, че има огромно желание за добро представяне. "Повярвайте ми - работим страшно много на тренировките. Вярвам, че този труд рано или късно ще даде резултат. Искаме да зарадваме нашата публика, защото тя го заслужава", коментира Натов.

"Обещавам да дадем всичко от себе си. Имаме огромно желание. За конкретно класиране не мога да говоря, тъй като още не знаем жребия. Но и заради самите нас искаме да покажем силна игра", коментира капитанът на варненци Асен Великов.

Четвъртфиналите на 27 февруари ще бъдат с начални часове 13.30, 15.15, 17.30 и 20.00. Независимо от жребия "Черно море" ще играе последен. Във втория ден полуфиналите са от 17.30 и 20.00, а в същите часове са малкият и големият финал в петък (1 март).

Източник: "Народно дело"



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).