Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (2)
ИСКАМ ДА БЪДА
Автор: Екип Varna24.bg 15:42 / 01.04.2008Коментари (0)756
©
Проектът „Искам да бъда” има за цел насърчаване на fair play между отбори с различен етнически произход, които се състоят от деца в тийнейджърска възраст (14-16 г.), за да подпомогне възпитанието в толерантност и социалната интеграция на малцинствата в региона на областите Габрово и Велико Търново. Той се провежда за пета поредна година като досегашни домакини са били Монтана, Сливен, Видин и Каварна.

Проектът „Искам да бъда” официално тази година ще бъде открит на 30 март в гр. Велико Търново, когато ще се проведе първият мач от първенството между юношеските отбори с присъствието на официални представители от ДАМС, БФС и ПРООН. На местно ниво кампанията ще бъде представена на 30 март във Велико Търново, където ще бъде представен проекта на треньори, участници в проект и медии.
Спортният сайт на Варна www.ole-bg.com е медиен партньор на надпреварата.

Партньори на проекта тази година са ПРООН, БФС, Институт „Отворено общество”, „Балканика холдинг груп” - АД, Вивател, областните администрации и организации от Велико Търново и Габрово, Община Дряново. Домакин е ФК „Локомотив” Дряново.

FAIR PLAY - РЕГЛАМЕНТ


Поощряването на децата да изпълняват правилата на терена в една толкова популярна игра като футбола е изключително важно за бъдещото им развитие. На ръководителите на отборите, капитаните и представителите на Комисията за организиране на първенствата и съдийската комисия ще бъдат представени разработените вече специални критерии за оценка на отборите и определяне на победителите.

ПОСЛАНИЦИ НА ТОЛЕРАНТНОСТТА

Популярността на спортните звезди дава възможност на техните послания да достигнат до широк кръг от хора. Те са в ролята си на посланици, които насърчават мира и развитието и преодоляването на проблеми като бедността, превенция на на ХИВ/СПИН, етническа толерантност. Посланиците на проекта „Искам да бъда” са известните футболисти Росен Кирилов, Велизар Димитров, Станислав Генчев и Стилян Петров. Радио-спотове с техните послания, подкрепящи междуетническата толерантност в спорта и обществото, ще бъдат предоставени на местните и националните медии.

Посланици на толерантността са най-вече самите деца, които играят футбол. С техните лица е и специално изработеният плакат на кампанията. По традиция проекта ще бъде закрит на 1 юни 2008 г. с последния мач от шампионата на БФС в гр. Дряново, където ще бъдат поканени на тридневен турнир първите шест отбора в класацията по fair play. Председателят на ДАМС г-жа Весела Лечева, Николай Иванов - директор „ЕКМД” от ДАМС  и постоянният координатор на ООН за България г-н Хенри Джаклин ще връчат наградите на победителите от турнира. Специален гост ще бъде г-н Борислав Михайлов, президент на БФС и г-н Тервел Златев, началник на кабинета на президента на БФС. Финалът на турнира ще бъде ръководен от международния български съдия Антон Генов.

Източник: Ole-bg.com







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Стефанос Циципас: Григор Димитров за президент на Европейския съюз
Пет българки ще стартират от основната схема на международен тенис турнир във Варна
Съставите на Спартак Варна и Черно море
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: