ИСКАМ ДА БЪДА

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:42 / 01.04.2008
756
Проектът „Искам да бъда” има за цел насърчаване на fair play между отбори с различен етнически произход, които се състоят от деца в тийнейджърска възраст (14-16 г.), за да подпомогне възпитанието в толерантност и социалната интеграция на малцинствата в региона на областите Габрово и Велико Търново. Той се провежда за пета поредна година като досегашни домакини са били Монтана, Сливен, Видин и Каварна.

Проектът „Искам да бъда” официално тази година ще бъде открит на 30 март в гр. Велико Търново, когато ще се проведе първият мач от първенството между юношеските отбори с присъствието на официални представители от ДАМС, БФС и ПРООН. На местно ниво кампанията ще бъде представена на 30 март във Велико Търново, където ще бъде представен проекта на треньори, участници в проект и медии.
Спортният сайт на Варна www.ole-bg.com е медиен партньор на надпреварата.

Партньори на проекта тази година са ПРООН, БФС, Институт „Отворено общество”, „Балканика холдинг груп” - АД, Вивател, областните администрации и организации от Велико Търново и Габрово, Община Дряново. Домакин е ФК „Локомотив” Дряново.

FAIR PLAY - РЕГЛАМЕНТ


Поощряването на децата да изпълняват правилата на терена в една толкова популярна игра като футбола е изключително важно за бъдещото им развитие. На ръководителите на отборите, капитаните и представителите на Комисията за организиране на първенствата и съдийската комисия ще бъдат представени разработените вече специални критерии за оценка на отборите и определяне на победителите.

ПОСЛАНИЦИ НА ТОЛЕРАНТНОСТТА

Популярността на спортните звезди дава възможност на техните послания да достигнат до широк кръг от хора. Те са в ролята си на посланици, които насърчават мира и развитието и преодоляването на проблеми като бедността, превенция на на ХИВ/СПИН, етническа толерантност. Посланиците на проекта „Искам да бъда” са известните футболисти Росен Кирилов, Велизар Димитров, Станислав Генчев и Стилян Петров. Радио-спотове с техните послания, подкрепящи междуетническата толерантност в спорта и обществото, ще бъдат предоставени на местните и националните медии.

Посланици на толерантността са най-вече самите деца, които играят футбол. С техните лица е и специално изработеният плакат на кампанията. По традиция проекта ще бъде закрит на 1 юни 2008 г. с последния мач от шампионата на БФС в гр. Дряново, където ще бъдат поканени на тридневен турнир първите шест отбора в класацията по fair play. Председателят на ДАМС г-жа Весела Лечева, Николай Иванов - директор „ЕКМД” от ДАМС  и постоянният координатор на ООН за България г-н Хенри Джаклин ще връчат наградите на победителите от турнира. Специален гост ще бъде г-н Борислав Михайлов, президент на БФС и г-н Тервел Златев, началник на кабинета на президента на БФС. Финалът на турнира ще бъде ръководен от международния български съдия Антон Генов.

Източник: Ole-bg.com


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).