Сърфисти от цялата страна пристигат за регатата "Варна Пролет 2008"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:59 / 03.04.2008
612




Над 30 сърфисти от страната чакат организаторите на първата регата "Варна Пролет 2008" на състезанието в клас "Фънборд" (в дисциплината слалом), което стартира в събота в Казашко във Варненското езеро. В пресцентър "Глас" главният треньор на клуба-организатор "Лазур" (Варна) Явор Колев и изпълнителният директор Стелиян Дъчев разкриха, че имат потвърждение за гости от София, Поморие, Обзор и другия варненски клуб "Черно море Бриз". От домакините ще карат многократният шампион на страната по "Фънборд" Кристиян Ивковски, както и изявените сърфисти Галина Запрева, Йоан Колев и Красимир Савов. Регатата е първа в сърфа от календара на Българската федерация по ветроходство. "Със старта на "Варна Пролет" решихме да запълним празнина, която винаги е тежала на всички. Варненските сърфисти и през зимата карат на Казашко при хубаво време, затова мястото не е случайно подбрано. Надявахме се на по-голяма ваканция, за да съберем учениците, но и това се промени. Едва ли ще е фатално, разчитам гонките да съберат почитатели на сърфа, още повече, че в тях може да участва всеки", коментира Явор Колев.
Записванията за "Варна Пролет 2008" са до 10,30 ч. в събота, а първата гонка е обявена за 13 ч. Организаторите са обявили закриване и награждаване в неделя от 15,30 ч. Гонките ще бъдат пускани от главния съдия Явор Колев само при скорост на вятъра над 11 възла. За спазване на правилата ще се грижи независимо жури.
Сърф магазин "Бургас" осигурява наградите за първите трима в крайното общо класиране, а за осъществяването на състезанието финансова помощ оказа и община Варна.
"Фънборд" е ветроходен клас с 4 дисциплини - скорост, изпълнение, яздене на вълни и слалом. Именно в последната ще се проведе "Варна Пролет 2008", а по-свободният характер на правилата в сравнение с клас "Рейсборд" позволява атрактивни и скоростни гонки.




Източник: Борис Проданов, в. "Черно море"


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).