"Моряците" и "студентите" повториха финала за Купата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
21:45 / 05.04.2008
527
Повторение на финала за Купата на България изиграха отборите на Черно море-Еврохолд и Лукойл Академик. В мач от XXIX кръг на държавното баскетболно първенство за мъже "моряците" отстъпиха на "студентите" с 93:111.

В самото начало на срещата домакините от Варна поведоха с 8:0, но гостите бързо се върнаха в мача и обърнаха резултата в тяхна полза. 3 минути преди края на втората част техническо нарушение на Тенчо Банев позволи на "моряците" да нанижат 4 точки, с  които намалиха пасива си, но все пак преди почивката разликата се увеличи до 10 точки за шампионите.

След паузата преднината на Лукойл беше само 8 точки, но варненци не успяха да се възползавт от това и бързо се достигна до най-голямата разлика от 22 точки в полза на гостите. Все пак момчетата на Спас Натов не се предадоха и след няколко добри отигравания на Тод Галоуей срещата приключи с 18 точки повече за Лукойл и поредна победа за шампионите от Правец.

За Черно море-Еврохолд най-резултатен беше Тод Галоуей с 24 точки. За Лукойл Академик с дабъл-дабъл завърши Перо Антич, който наниза 26 точки и овладя 15 борби. По 17 точки за победата на своя тима добавиха Лари О`Банън и Уили Дийн.

След тази среща Черно море-Еврохолд запазва шестото си място в класирането с 42 точки, след Спартак (Плевен) и ЦСКА.

Следващият мач на "моряците" е на 9 април (сряда) от 18 ч. в зала "Арена Самоков", където те ще срещнат отбора на Рилски Спортист.

Източник: Мая Димитрова


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).