Жените на Локомотив изпуснаха първото място

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
18:51 / 06.04.2008
331
Хандбалистките на Локомотив-Металекс билд изгубиха с 23:29 (13:17) във Велико Търново и нямат шанс за първото място преди плейофите. Шампионките дори слязоха на трето място в класирането, на една точка зад втория Бъки, на който гостуват на 12 и 19 април.
Срещата се е развивала гол за гол до 14:12 за домакините. След почивката Локо е успял да свали пасива на 3 гола само веднъж при 18:21. Любопитно е, че между 35-ата и 45-ата минута варненки имат 4 отстранявания за по 2 минути (общо 7 в двубоя). "Болярките" са с 4 отстранявания, като първото и последното са в първата и последната минута.
"Основната причина да загубим е слабата игра на всички. Колкото момичетата, толкова и аз нося отговорност. Съдийството на Башев и Добрев от Габрово допълнително ни изнерви", каза наставникът на Локо Здравко Петров. По желание на спонсора Александър Евтимов треньорът му е предоставил видеокасета от срещата. "Неприятно е, че когато играем слабо или когато нещо не върви, се намират много "доброжелатели". Само Богомил Стоянов помага безкористно на жените в добри и тежки моменти, въпреки че има доста ангажименти и не му е задължение", допълни Петров.
Мъжете на Локо отнесоха Хугадорс с 36:22 (16:13) в зала "Конгресна" на  Двореца на културата и спорта. Интрига имаше само до 20-ата минута, когато играта вървеше гол за гол. "Причината са две - момчетата искаха да вземат убедителна победа и да покажат майсторлък, а съдиите позволиха на съперника да играе антихандбал", каза треньорът на варнеци Богомил Стоянов.
Той допълни, че габровци разигравали повече от 2 минути топката, но не им свирили пасив, а в 18-ата такъв е отсъден на Локо в 7-ата секунда на атаката. След намеса на дежурния делегат реферите са влезли в час.
Треньорът похвали изявите на Михайлов, Рачев, Божков, Йорданов, Чакмаков. Вратарят Данаилов също се е включил добре. Той спасил 2 дузпи и 4 удара от 6-ия метър. Стоянов е очаквал повече от Чернев, Кобаков и Борисов.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).