Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
ИУ–Варна вдига нов спортен комплекс
Автор: Екип Varna24.bg 12:03 / 21.03.2013Коментари (0)946
©
Икономически университет - Варна, се е заел със сериозен проект. До края на 2015 г. ВУЗ-ът предвижда да построи спортен комплекс и студентско общежитие. Те ще се намират до спирка "Дубровник". Комплексът ще има зала за колективни спортове с 1000 седящи, както и по-малки такива за индивидуални и бойни спортове. Освен това ще има и басейн с олимпийски размери, за да могат да се развиват водните дисциплини. Студентското общежитие пък ще бъде разположено на 700 кв.м площ и ще е с леглова база за 350 души.

Сумата, която е нужна за реализирането на проекта, е около 12-13 млн. лв. - 6-7 за залата и 6 за общежитието. "Искаме да разширим спортната си база. Имаме нужда и от увеличаването на легловата си такава. Ние сме университетът с най-малък процент в това отношение - капацитетът, който имаме, е едва за 500 човека, а имаме 13 000 студенти", заяви ректорът на ИУ - Варна, проф. Пламен Илиев.

Той разкри, че петната, на които ще бъдат вдигнати залата и общежитието, са собственост на университета и до края на годината предстои проектирането им. "В момента не разполагаме със средствата, които са необходими, но не смятам, че те са чак толкова трудни за намиране.

Кандидатстваме за европейско финансиране. В програмата на Европейския съюз за периода 2014-2020 г. младите хора и образованието са приоритет, а проектът ни е насочен именно към тях", добави проф. Илиев.

Ректорът се надява, че до края на 2015 г. плановете ще бъдат изпълнени: "Първата ни цел е да построим общежитието, но вярвам, че ще успеем и със залата в същия срок."

Университетът има големи традиции през годините, като в колективните спортове е 9 пъти студентски шампион, 17 пъти вицешампион и 16 пъти бронзов медалист. В индивидуалните дисциплини пък е завоювал 62 златни, 101 сребърни и 109 бронзови медала. Негови възпитаници са големи състезатели, като Георги Глушков, Станимир Ненов, Ася Лечева, Иванка Ангелова, Румяна Костова, Венета Караманджукова, Христо Борисов, Марияна Минчева и много други.

Източник: "Народно дело"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Млади футболни таланти идват във Варна за международен турнир
Букмейкърите имат категоричтен фаворит на Сити - Интер
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: