Екипаж от Провадия спечели рали "Черно море"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:50 / 13.04.2008
2081

Повече от успешно се представи дамският екипаж от Аксаково, който стана трети в клас тунинг и пети в генералното класиране

В оспорвана надпревара в събота екипажът от Провадия Георги Раев/Живко Живков с "Опел Астра" бe най-добър не само в клас тунинг, но се нареди и на челна позиция в генералното класиране и така спечели 23-тото аматьорско рали "Черно море". Раев и Живков подобриха постижението си от миналата година, когато станаха втори. Втора позиция заеха софиянците Антон Тонев/Емил Попов с "Хонда Сивик". Повече от успешно се представи и дамският екипаж - майката и дъщерята от Аксаково Виляна и Нели Дякови, които станаха трети в клас тунинг и пети в генералното класиране. Другият "нежен" тандем - Галина Христова/Емилия Ангелова, с "Фиат Браво" от Разград по нищо не отстъпваше на мъжете в надпреварата и стана четвърти в клас турстически над 1600 кубика.
В клас състезателни варненци окупираха първите места.
Най-добри бяха дебютантите Стоян Димитров/Станислав Георгиев с ВАЗ 2107, след тях се нареди екипажът Пламен Григоров/Николай Кънев с "Пежо 106", а трети останаха Виктор Боев/Кристиян Кирилов с ВАЗ 2105.
Най-атрактивният етап в състезанието, който събра над 2000 зрители, бе край с. Орешак, където пилотите демонстрираха майсторско управление. В истинско зрелище с преодоляване на остри завои, свистене на гуми, преминаване на конуси направи се превърна надпреварата.
В 23-тото издание на рали "Черно море" се включиха 47 автомобила, екипажите бяха 55, но състезатели от Варна, Бургас и Провадия не се явиха поради технически и лични проблеми. Най-много автомобили се включиха в клас туристически (автомобили без подобрения в мощността), разделени в две групи до 1600 кубика и над 1600 кубика.
В клас туристически над 1600 кубика успешно се представиха 4-кратните победители от Провадия Иван Владимиров/Мерткан Мехмедов с "Опел Астра", които отново бяха №1 в класа си, ставайки втори в генералното класиране. Другите две призови места бяха заети от варненските екипажи Камен Николов/Иван Йорданов с "Голф" и Георги Панайотов/Деян Демирев с "Рено 19". В клас туристически до 1600 кубика на първо и второ място се наредиха варненските двойки Антон Панайотов/ Георги Дудунски с "Пежо 205" - Явор Петров/Петър Дойчев с "Алфа Ромео 146". Трети се нареди провадийският екипаж Мануел Ованезов/Ервант Ованезов с "Пежо 205".
Атракция за публиката бяха и ретроавтомобилите, сред които очаквано първи станаха Николай Колев/Стефан Нонков с "Порше 911".
Призьорите получиха купи и медали, както и туби с масло.Спонсори на ралито са РА "ФИЛ", "КАР КОМ", "Спектър нет", ДКС ВДМ-Лаборатория, "Телец 2002", "Георги Димитров 59", "Торнадо Дил", Леденика", "Косер" АД, а медийни партньори са в. "Черно море" и Алфа радио.

Генерално класиране:
1. Георги Раев/Живко Живков, "Опел Астра", Провадия
2. Иван Владимиров/Мерткан Мехмедов, "Опел Астра", Варна
3. Антон Тонев/Емил Попов, "Хонда Сивик", София
Туристически
до 1600 кубика

1. Антон Панайотов/Георги Дудунски, "Пежо 205", Варна
2. Явор Петров/Петър Дойчев, "Алфа Ромео 146", Варна
3. Мануел Ованезов/Ервант Ованезов, "Пежо 205", Провадия
над 1600 кубика
1. Иван Владимиров/Мерткан Мехмедов, "Опел Астра", Провадия
2. Камен Николов/Иван Йорданов, "Голф", Варна
3. Георги Панайотов/Деян Демирев, "Рено 19", Варна
Състезателни
1. Стоян Димитров/Станислав Георгиев, ВАЗ 2107, Варна
2. Пламен Григоров/Николай Кънев, "Пежо 106", Варна
3. Виктор Боев/Кристиян Кирилов, ВАЗ 2105, Варна
Тунинг
1. Георги Раев/Живко Живков, "Опел Астра", Провадия
2. Антон Тонев/Емил Попов, "Хонда Сивик", София
3. Виляна Дякова/Нели Дякова, ВАЗ 2105, Аксаково
Ретро
1. Николай Колев/Стефан Нонков, "Порше 911", Варна
2. Благой Поповски/Антония Костова, "Опел Мантра", Варна
3. Вълкан Вълканов/Иван Пирев, "Опел Мантра", Несебър

Източник: Диляна Петрова


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).