Ирина продължава да се готви, сърфист наказан за канабис

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:06 / 13.04.2008
456
Управителният съвет на Българската федерация по ветроходство се събра на редовно заседание на 12 април 2008 г. в "Свети Влас". Членовете на УС приеха за разглеждане финансовия отчет на проектоолимпийката в клас "RS:X" Ирина Константинова-Бонтемп. "Държа да подчертая два факта - състезателните й права не са спирани. Тя бе извадена от състава на националния отбор до 12 април заради неявяване пред УС. По тази причина тя стартира на регата "Принцеса София" от името на клуба си Лазур. Финансовият отчет ще бъде разгледан. По-важното е че Ирина Константинова разбра, че средствата, които ДАМС отпуска за подготовка, минават през БФВ. Една част от тях  са за нейната заплата, която е изплатена. Останалите пари ги разпределя БФВ", уточни президентът на централата Станислав Касъров.
УС прие предложението на Дисциплинарната комисия за лишаване от състезателни права за една година на сърфиста Веселин Нанев. Както е известно, в края на 2007 г. в пробата му бяха открити следи от канабис. След като и втората проба потвърди наличието на забраненото средство, бе започната процедура по определяне на наказанието му. "Няма да позволя навлизането на такива състезатели в нашия спорт. Ще продължим да правим такива изследвания”, категоричен бе президента на БФВ. Веселин Нанев бе спрян от участие в СП в Нова Зеландия, където по ирония на съдбата, жребият отреди български състезател да даде проба още в първия ден на шампионата.
БФВ ще закупи новата олимпийска дъска "Нийл Прайд", с която ще се кара на регатата в Киндао през август. В определеният от ISAF срок - 1 юни 2008 г., ще бъде подадена зявка за "уайлд кард" за Олимпийските игри. Почти сигурно е, че тя ще бъде за клас "Фин", където ни представя Михаил Копанов.




Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).