Черно море на финал за Купата, каварненци бесни на съдиите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
21:13 / 16.04.2008
1488
Черно море се класира на финала в турнира за Купата на България за втори път в последните три години, след като победи като гост втородивизионния Калиакра с 3:1. Сериозни претенции към съдийската тройка, ръководена от Ангел Бекяров, имаха от щаба на домакините.
Варненци доминираха през цялото първо полуврме, но първата опасност дойде след удар на полузащитника на домакините Диан Кателиев, който мина покрай вратата. В 6-ата минута Сашо Александров-Кривия стреля от пряк свободен удар и защитникът Детелин Димитров отклони с глава топката в собствената си мрежа - 0:1. До края на първата част варненци създадоха няколко положения за гол, но ударите на Станислав Стоянов, Кривия, Даниел Георгиев и Миро Манолов не можаха да поразят целта. В края на полувремето треньорът на домакините Велислав Вуцов се ядоса на едно отсъждане на съдията и се прибра демонстративно в съблекалнята с думите "Тоя ме изгони". 25 секунди по-късно наставникът все пак се върна, а на почивката смени ризата си за късмет.
Каварненци тръгнаха по-добре след паузата и в 49-ата минути Иво Кискинов изравни с глава след разбъркване в полето на варненци. Няколко минути по-късно бе и може би най-скандалният момент в срещата. Георги Станчев настигна до аутлинията и я центрира към малкото наказателно поле, където Кирил Джоров я засече в собствената си мрежа. Страничният съдия Николай Ангелов обаче отсъди аут и цялата скамейка на каварненци скочи. Пом.-треньорът Тони Здравков дори отиде при оператора на Канал 1, който снимаше до тъчлинията и погледна във визьора му, след което беснееше, че на камерата ясно се е видяло, че топката не е излязла извън игрището. Малко след това Юлиан Петков получи втори жълт картон за фаул срещу Кирил Джоров, който домакините остро оспорваха. Между 66-ата и 69-ата минути черноморци решиха срещата с два гола на Маркош Да Силва и Даниел Георгиев. За първото попадение обаче каварненци претендираха за засада при центрирането на Станислав Стоянов, неотсъдена от Иван Вълчев. До края варненци изпуснаха още едно положение, чрез Даниел Георгиев, а домакините не успяха след шут от фаул на Кателиев и удар с глава на резервата Иван Петков.

Съперникът на Черно море за финала на 14 май е Литекс, който преди минути победи Ботев (Пд) с 4:2 у дома, въпреки че губеше с 1:2 до 78-ата минута.



Калиакра - Черно море 1:3
Калиакра: Добрев, Райчев, Д. Димитров, Вачев (73 Йорданов), Ан. Димитров, Юл. Петков, Кискинов, Кателиев, Яшар (77 Стойков), Станчев, Караджов (46 Ив. Петков)
Черно море: Илчев (51 Кр. Колев), Периш, Джоров, Александров, Томаш, Д. Георгиев, Александров-Кривия, Андре, Манолов, Андонов (62 Да Силва), Стоянов (90 Лазаров)
Голмайстори: Кискинов 49 Д. Димитров (6 автогол), Да Силва (66), Д. Георгиев (69)
Жълти картони: Вачев, Юл. Петков, Караджов; Стоянов, Андонов Д. Георгиев
Червен Картон Юл. Петков (59)
Съдия Ангел Бекяров
Стадион "Калиакра" - 4500 зрители


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).