Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (2)
Във Варна - Топбойците на Европа работят върху нови стандарти в киокушин
Автор: Екип Varna24.bg 16:17 / 17.04.2008Коментари (0)1231
© Мирослав Кунев

Подготвяме много силен отбор за междуконтиненталните първенства, разкри шихан Христо Трайков (IV дан)

До 20 април във Варна е II ЕККО лагер на нациите от Стария континент. Това ще бъде част от подготвителния етап за предстоящото Европейско първенство по карате киокушин. Благодарение на финансовата помощ на ЗПАД "Армеец" край морето е елитът на най-твърдия стил!
"За втория лагер дойдоха 115 участници от 16 европейски държави. Тук са най-добрите в Европа, включително и двата руски отбора. Наши VIР гости са шихан Люк Холандер (VIII дан) - представител на IКО за Европа и Африка, шихан Антонио Пинейро (VII дан), председател на ЕККО, и шихан Анджей Древняк (VII дан) - генсек на ЕККО", каза при представянето на участниците в европейския лагер шихан Христо Трайков (V дан) - председател на Българската карате киокушин федерация.
Шихан Холандер е впечатлен от посрещането във Варна. Холандецът не скри задоволството си от факта, че много млади състезатели освен качества са показали и желание да станат съдии в киокушин - нещо, което е крайно необходимо на най-твърдия стил.
На свой ред шихан Пинейро също похвали гостоприемството и качествата на бойците. Според испанеца връзките между отделните страни и федерации вече са изградени и предстои да бъдат пожънати плодовете на съвместните усилия.
"При толкова добри бойци няма как да не постигнем най-доброто и да обменим опит - коментира шихан Древняк (Полша). - Това е пътят, по който трябва да вървим. А особено съм доволен от присъствието на 2 руски отбора."
"
© Мирослав Кунев
Варна дава уникалната възможност да сме заедно: най-добрите треньори и бойци на Европа - доволен е шихан Александър Ипатов (V дан) - ръководител на руската федерация. - Техника, удари - всеки има свой начин за изпълнението им и усвояването на нови неща помага развитието на всички нас. Ако запазим тази традиция, скоро ще има нов киокушин и Европа ще стане своеобразен законодател на този стил в света."
"Успехът в подготовката на бойците води и до успех в подготовката на добри арбитри - каза шихан Джо Кларонино (VII дан) - шеф на съдиите в Европейската организация - ЕККО. - Варна дава възможност да постигнем много и за двете."
"Всички се стремим да повишим равнището си", лаконичен бе сенсей Баким Назире (IV дан), ръководител на делегацията от Австрия.
"Това е сполучлив опит да повишим класата си и да разузнаем европейските си противници, защото нашите цели са още по-високи", разкри сенсей Асен Асенов (IV дан) - треньор на националния ни отбор.
"Поставяме нови стандарти в развитието на европейския киокушин - резюмира своите колеги шихан Христо Трайков. - Подготвяме много силен отбор за междуконтиненталните първенства и Европейската лига, в основата на която са шиханите Холандер и Пинейро."
Двамата шефове на киокушин водят специализирани тренировки за скорост, сила, боева тактика и развитието на мисленето по време на схватката. Всеки национален треньор ще има възможности да работи с различни групи федерации и ще получи комплексна оценка за вложените си усилия.

Източник: Борис Проданов, в. "Черно море"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Стефанос Циципас: Григор Димитров за президент на Европейския съюз
Пет българки ще стартират от основната схема на международен тенис турнир във Варна
Съставите на Спартак Варна и Черно море
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: