Във Варна - Топбойците на Европа работят върху нови стандарти в киокушин

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:17 / 17.04.2008
1231

Подготвяме много силен отбор за междуконтиненталните първенства, разкри шихан Христо Трайков (IV дан)

До 20 април във Варна е II ЕККО лагер на нациите от Стария континент. Това ще бъде част от подготвителния етап за предстоящото Европейско първенство по карате киокушин. Благодарение на финансовата помощ на ЗПАД "Армеец" край морето е елитът на най-твърдия стил!
"За втория лагер дойдоха 115 участници от 16 европейски държави. Тук са най-добрите в Европа, включително и двата руски отбора. Наши VIР гости са шихан Люк Холандер (VIII дан) - представител на IКО за Европа и Африка, шихан Антонио Пинейро (VII дан), председател на ЕККО, и шихан Анджей Древняк (VII дан) - генсек на ЕККО", каза при представянето на участниците в европейския лагер шихан Христо Трайков (V дан) - председател на Българската карате киокушин федерация.
Шихан Холандер е впечатлен от посрещането във Варна. Холандецът не скри задоволството си от факта, че много млади състезатели освен качества са показали и желание да станат съдии в киокушин - нещо, което е крайно необходимо на най-твърдия стил.
На свой ред шихан Пинейро също похвали гостоприемството и качествата на бойците. Според испанеца връзките между отделните страни и федерации вече са изградени и предстои да бъдат пожънати плодовете на съвместните усилия.
"При толкова добри бойци няма как да не постигнем най-доброто и да обменим опит - коментира шихан Древняк (Полша). - Това е пътят, по който трябва да вървим. А особено съм доволен от присъствието на 2 руски отбора."
"Варна дава уникалната възможност да сме заедно: най-добрите треньори и бойци на Европа - доволен е шихан Александър Ипатов (V дан) - ръководител на руската федерация. - Техника, удари - всеки има свой начин за изпълнението им и усвояването на нови неща помага развитието на всички нас. Ако запазим тази традиция, скоро ще има нов киокушин и Европа ще стане своеобразен законодател на този стил в света."
"Успехът в подготовката на бойците води и до успех в подготовката на добри арбитри - каза шихан Джо Кларонино (VII дан) - шеф на съдиите в Европейската организация - ЕККО. - Варна дава възможност да постигнем много и за двете."
"Всички се стремим да повишим равнището си", лаконичен бе сенсей Баким Назире (IV дан), ръководител на делегацията от Австрия.
"Това е сполучлив опит да повишим класата си и да разузнаем европейските си противници, защото нашите цели са още по-високи", разкри сенсей Асен Асенов (IV дан) - треньор на националния ни отбор.
"Поставяме нови стандарти в развитието на европейския киокушин - резюмира своите колеги шихан Христо Трайков. - Подготвяме много силен отбор за междуконтиненталните първенства и Европейската лига, в основата на която са шиханите Холандер и Пинейро."
Двамата шефове на киокушин водят специализирани тренировки за скорост, сила, боева тактика и развитието на мисленето по време на схватката. Всеки национален треньор ще има възможности да работи с различни групи федерации и ще получи комплексна оценка за вложените си усилия.

Източник: Борис Проданов, в. "Черно море"


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).