Ямбол с убедителна първа победа в серията срещу Академик (Варна)

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:29 / 20.04.2008
381
Ямбол надигра гостуващия Академик Варна в първия плейофен мач от държавното първенство по баскетбол за мъже. Без много усилия домакините се наложиха с 20 точки разлика за крайното 103:83.
Началото бе сравнително равностойно, като гостите започнаха по-мотивирани и до четвъртата минута водеха в резултата. След това Ямбол стегнаха защитата и след няколко атрактивни бързи атаки наваксаха пасива си. Първата част завърши с 6 т. преднина за ямболци, 24:18. 
През вторият период не се промени нищо, Ямбол играеха по-стабилно, добре действаха в защита, но само пропуските в стрелбата не им позволяваше да натрупат по-голяма преднина. В крайна сметка до почивката те водеха с 14 т., 50:36. До средата на третата част, след добра игра на Станислав Говедаров и Вадим Река,  Ямбол успяха да вдигнат разликата до 22 т. Това доведе до спад в концентрацията им и те направиха доста грешки. От това се възползваха Академик и след серия 8:0 успяха да свалят разликата. Няколко много добри пробиви направи Калоян Попов. Четвъртата част започта с 12 т. преднина за Ямбол, но те след 12 безответни точки, бързо успяха да възстановят статуквото на терена и успокоен от преднината, Иван Чолаков вкара резервите си в игра. Това направи и Стоян Стоянов и в последните 5 минути срещата се доиграваше.

За Академик най-резултатен бе Николай Балев с 25 т., следван от Калоян Попов с 20 т. За домакините Кирило Скуматов реализира 21 т., а Говедаров 17.

С тази победа Ямбол поведоха с 1-0 в серията, като се играе до 2 победи от 3 мача. Следващата среща е на 21.04. във Варна. Победителят се изправя срещу завършилият втори в редовният сезон - Левски.

Източник: bulgarianbasket.com


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).