Никола Спасов: На този етап това са ни възможностите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:16 / 20.04.2008
611
Старши треньорът на Черно море Никола Спасов отговаря около 10 минути на въпросите на журналистите на пресконференцията след мача с ЦСКА.

 

- Г-н Спасов, какъв е коментарът ви за двубоя?

- След като получихме толкова бързи два гола в началото на срещата видяхте, че не можахме да се върнем в мача, за съжаление. Бяхме готови за срещата, но самото й развитие просто ни изненада и не можахме да направим нещо по-добро. Въпреки че в крайна сметка след двата гола, мачът бе равностоен. Но не успяхме във фаза атака да направим нищо съществено, което бе най-неприятното. Съжалявам за публиката, която бе препълнила стадиона днес. Не можахме да зарадваме феновете. Има и такива мачове.Виждате, че на този етап нашите възможности са толкова.

- Прави впечатление, че в 4-5 мача излизате с един и същи състав. Изчерпа ли се доверието към някои футболисти, като човека в атака до Манолов?

- По принцип има натрупана умора в отбора. В никакъв случай обаче това не ми е като оправдание. Просто има футболисти, които в дадени моменти не играят на това ниво, на което по принцип могат да играят. Не могат психологически да избегнат някои моменти. Не са ми изгубили доверието. Просто аз знам възможностите на нашите футболисти. Нямаме много по-добро от това, с което излизаме в последните мачове, тако че не мога да говоря за изгубване на доверие в някои от футболистите. Пак казвам, аз познавам възможностите на всички момчета. Виждате, че в атака освен Миро Манолов никой досега не можа да се възползва от шансовете, които давам. За съжаление не можем да намерим партньор на Манолов.

- Каква бе причината за смяната на Томаш?

- Предимството на Неи през първата част бе явно. Той играеше в неговата зона. Предпочетох да го запазя Томаш за следващи мачове. Имаше предимство във височината и единоборствата. Мислех, че със смяната ще мога да подобря нещата във фаза защита.

- Направи впечатление в офанзивен план това, че халфовете търсиха по-често с високи топки нападателите и не свалиха топката на земята. А се видя, че при тези високи топки бранителите на ЦСКА имат предимство пред нападателите на Черно море.

- Не съм искал по този начин на играем. Просто нещата не ставаха както ние искахме. Това е истината. Два гола, получени от ЦСКА в началото на срещата, са тежко бреме, което трудно се преодолява.

- С оглед на бъдещия финал не смятате ли, че се получава едно шаблонизиране в играта на Черно море. Кривия хвърля много сили, но наистина всичко минава през него. Почти едни и същи полувисоки топки се хвърлят към Миро Манолов. Черно море става много разгадаем. Не мислите ли за промяна?

- Нашите възможности не са много по-големи от това, което показваме в последните мачове. В крайна сметка няма нищо лошо да играем по един и същи начин. При нас проблемът в отделни мачове е психологически, а не толкова физически. Пак ви казвам - ние нямаме много варианти, за да могжа да променя много неща в отбора.

- За финала ще може ли да се разчита на Тошко Колев, на Моке?

- На Тошко Колев със сигурност ще може да се разчита. В момента той е много натоварен с юношеския национален отбор. Утре пак заминававт на лагера в Норвегия. В момента не мога да разчитам на него. След 4 май ще се приберат във Варна. Ще го възстановим и на финала за Купата ще разчитаме на него. Той в офанзивен план може да помогне. На другите футболисти им давам достатъчно възможности, за да могат да разкрият качествата си.

- Мислили сте колко нови футболисти ви трябват, за да стане Черно море равностоен на грандовете?

- Естествено, че съм мислил. Черно море има нужда от футболисти, които да правят разликата. Точната бройка сега не мога да ви кажа. Това са неща които не мога да коментирам пред медиите. Трябва да уважавам и играчите, които в момента са в отбора.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 2
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).