Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (2)
Дублиращи отбори от лятото, в Черно море и Спартак доволни
Автор: Екип Varna24.bg 18:53 / 21.04.2008Коментари (0)1508
© Ole-bg.com
Новото първенство по футбол в "А" група ще започне на 9 август, а есенният полусезон ще завърши на 29 ноември 2008 г., реши днес изпълнителният комитет на БФС. Новото е, че отборите в елитната ни група ще имат вече и дублиращи състави, като тези мачове ще се играят в понеделник. Няма да има никакви ограничения за участниците в срещите на дублиращите отбори, но все още се чака становище на медицинската комисия по въпроса дали играли за първия отбор футболисти могат да бъдат използвани и колко игрови минути е таванът за 48 часа.
Засега предварителното решение е, че отборите ще играят по обратната програма за домакинство и гостуване. Това означава, че ако Левски е домакин на Ботев, то в мача на дублиращите отбори домакинството се обръща. Ако някой от дублиращите отбори не се явява за мачовете си, това автоматически води до отнемането на три точки от актива на първия отбор.
Наказателните картони, които се получат в мачовете на вторите отбори, няма да важат за представителния тим. Също така никой от титулярите няма да изчиства картоните си тук. БФС реши да облекчи клубовете и поема разходите за съдии на тези мачове. Те ще бъдат символични, но все пак няма да тежат на касата на отборите. По пет смени ще се разрешават на тези мачове, каквато е практиката на УЕФА за международните приятелски мачове.
Варненските клубове Черно море и Спартак приеха със задоволство решението на Изпълкома. "Ръководството на Черно море отдавна е заявило готовността си да има дублиращ отбор. Решението е много добро за развитието на футбола и младите таланти", заяви адвокатът на "моряците" Михаил Статев.
"Щом решението е факт, ще подготвим всичко за дублиращия отбор много бързичко. Хубаво е, че съдийските такси се поемат от БФС. Така за нас остава да осигурим транспорта и заплати на момчетата. Смятам, че 150 000 лева ще са напълно достатъчни за издръжката на дублиращия отбор в рамките на една година. При ЦСКА и Левски може да трябват повече, но за нас тази сума ще е достатъчна. В този тим ще се разчита на юношите старша възраст, както и на някои от играчите, които не играят толкова често в първия тим. Все пак при мъжете групата е от около 25 футболисти", коментира пък изпълнителния директор на "соколите" Живко Великов.
Промени ще има и във втория ешелон. От сезон 2009/10 най-вероятно съставът на двете групи ще бъде увеличен на 16 отбора.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Стефанос Циципас: Григор Димитров за президент на Европейския съюз
Пет българки ще стартират от основната схема на международен тенис турнир във Варна
Съставите на Спартак Варна и Черно море
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: