ИУ - Варна, №1 в лекоатлетическия крос

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:14 / 16.04.2013
514
Над 70 участници се включиха в лекоатлетическия крос на Варненската универсиада. Надпреварата се проведе в Морската градина, като дистанцията за мъжете беше 2000 м, а за жените - 1000 м. В нежния пол триумфира състезателката от Икономическия университет Елица Димитрова с време 4,20 минути. Среброто с малка разлика грабна колежката й от Варненския свободен университет Галина Илиева с 4,27, а на почетната стълбичка се качи и Анелия Ангелова, също от Икономическия, с резултат 4,45.

При мъжете първи стана отново студент на ИУ - Варна - Георги Цанев, с време 7 минути и 29 секунди. Второто и трето място заеха участници от Техническия с времена от 7,59 и 8,05 - Николай Колев и Атанас Кателиев. В отборното класиране първото място е за ИУ, втори е ТУ, а трети - МУ.

В продължение на пет дни пък в обновеното спортно бижу на Икономическия университет се проведе турнирът по волейбол. В състезанията при мъжете взеха участие представители на петте университета от града, като фаворити бяха ИУ и ВСУ.

Изненадата обаче дойде от студентите на Висшето военноморско училище, които надиграха всички и без загуба заслужено спечелиха шампионската титла. В последния и най-труден мач те биха "икономистите" с 3:2. Бронзовите медали останаха за бъдещите инженери от Техническия университет. За най-полезен състезател на турнира бе определен Стоян Стоянов от ВВМУ "Н.Й. Вапцаров". В женския турнир се включиха участници само от два университета - ВСУ и ИУ, като "свободняците" спечелиха с 3:0.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).