Спартак удари Славия с 2:1

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:34 / 25.04.2008
747
Спартак (Варна) победи Славия с 2:1 в двубой от 26-ия кръг на "А" група. Благодарение на успеха "соколите" запазиха сериозни шансове за оставане в групата, като вече имат са с една точка по-малко от 12-ия Берое, който има 24, и с четири повече от Беласица, който е на най-горната позиция под чертата. Домакините изпуснаха куп голови положения през първото полувреме. Още във втората минута Иван Найденов нацели страничната греда с воле. Малко по късно Боян Илиев излезе сам срещу вратаря Данчо Господинов, но той спаси. Велимир Иванович излезе много добре отляво на атаката, но вместо да стреля от удобното положение, той пусна към Воденичаров, и защитник пресече паса. След това с гол се размина Кунчо Кунчев, за да се стигне до 23-ата минута когато бе пропиляно и най-чистото положение. Воденичаров бе изведен отлично от Иванович, излъга Господинов и остана сам на празна врата, но стреля над нея.
Радостта за "соколите" дойде в самото начало на второто полувреме. В 49-ата минута Иван Найденов стреля мощно, Господинов успя да парира удара, но Владимир Иванов-Фугата си отбеляза с глава автогол - 1:0. Отговорът на Славия бе 12 минути по-късно когато Малинди се пребори за една топка на точката на дузпата и матира Радо Станев за 1:1. Варненци обаче стигнаха до успеха в 63-ата минута, когато Велимир Иванович вкара красиво попадение след грешка на защитник на "белите".
Лошият момент в мача бяха двата жълти картона на Будимир Джукич и Иван Найденов, поради които те пропускат гостуването на Берое в сряда.

Спартак (Варна) - Славия 2:1
Спартак: Станев, Димов, Петров, георгиев, Маринов, Джукич (76 Величко), Кунчев (81 Боев), Найденов, Воденичаров (61 Мирчев), Илиев
Славия: Господинов (75 Кирев), Вл. Иванов, Й. Петков, Кавдански, Белошевич, Керчев, Илиев, Г. Иванов (83 Д. Петков), Елтон (78 Златковски), Симонович, Малинди
Голмайстори: Вл. Иванов (49 авт.), Иванович (63); Малинди (61)
Жълти картони: Джукич, Найденов; Господинов, Й. Петков
Съдия: Атанас Димитров
Стадион "Спартак"


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).