Спортни успехи на студенти от ВСУ "Черноризец Храбър"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:07 / 27.04.2013
866
Две призови места завоюваха студентите на ВСУ "Черноризец Храбър" в рамките на ежегодния областен преглед по пожароприложен спорт. В състезанието, което се проведе на спортен комплекс "Локомотив" във Варна участваха отбори на Районните служби "Пожарна безопасност и защита на населението" към ОУПБЗН-Варна.

Представителният студентски отбор на ВСУ по пожароприложен спорт участва извън официалното класиране. На регионалното състезание.

Пожароприложния спорт се явява фундамент в подготовката на пожарникарите за работа при гасене на пожарите и ликвидиране на аварии. Той възпитава в спортуващите смелост, сила и мъжество - качества, които са крайно необходими в екстремни ситуации.

Съгласно регламента, състезанието между отборите се проведе в следните дисциплини: изкачване с щурмова стълба, дисциплина "100 м. пътека с препятствия", "Пожарна щафета 4 х 100 м. с препятствия" и "Бойно разгръщане от мотопомпа".

Под ръководството на доц. д-р Огнян Къчев и треньора на отбора Колю Пейчев студентите-спортисти от ВСУ "Черноризец Храбър" се класираха в оспорвана борба за призовите места в отделните дисциплини, както следва:
- I во място в дисциплината "100 м пътека с препятствия";
- I во място в дисциплината "Пожарна щафета 4 х 100 м";
- IV то място в дисциплината "Изкачване с щурмова стълба".

Наградите на победителите връчиха изпълняващият длъжността кмет на Варна доц. д-р Христо Бозов и декана на Юридическия факултет на ВСУ "Черноризец Храбър" проф. д-р Петър Христов.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).