Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (2)
Юношеските национали на точка от европейското
Автор: Екип Varna24.bg 21:52 / 29.04.2008Коментари (0)516
© topsport.bg
Българският национален отбор до 19 години победи с 2:0 домакините от Норвегия на стадион "Лислеби", в квалификационен мач за европейско първенство, информира сайтът kostadinov-football.com, цитиран от topsport.bg. По същото време Исландия се наложи с 1:0 над Израел. В състава на нашия тим са футболистите на Черно море Тодор Колев и Даниел Димов.

Головете за избраниците на Михаил Мадански реализираха Михаил Александров от дузпа в 27-ата минута и Исмаил Иса в 38-ата минута на първото полувреме. От 40-ата минута домакините от Норвегия останаха с човек по-малко, след като техен играч видя червения цвят на картона.

През втората част на мача домакините се опитаха да упражнят натиск, но бяха спирани още в централния кръг и много рядко стигаха до зоната на централните ни защитници и вратаря Караджов, които демонстрираха самочувствие и сигурност.

Буквално в последните минути Иван Цачев, който влезе през втората част, можеше да направи резултата класически. Но вместо да опита изстрел, нападателят предпочете да потърси Бранимир Костадинов, който вече беше надиграл скандинавската защита, но вратарят на домакините засече паса.

При тази ситуация в групата, дори и равен резултат класира младите "лъвове" на финалите на Европейското първенство в Чехия през юли, поради по-добрата голова разлика. Исландия има разлика 4:2, докато българите са с 3:0.

Битката за шампионата на континента е на 2 май от 19 часа, българско време на стадион "Раде". Мачът между Норвегия и Израел е без значение за излъчване на победителя в групата.

В първата си евроквалификация "трикольорите" спечелиха с 1:0 срещу Израел . Попадението за така ценния успех по пътя към европейското в Чехия това лято вкара младата надежда на Литекс Момчил Цветанов в 13-ата минута.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Стефанос Циципас: Григор Димитров за президент на Европейския съюз
Пет българки ще стартират от основната схема на международен тенис турнир във Варна
Съставите на Спартак Варна и Черно море
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: